En uhøytidelig sermoni ble foretatt av generalmajor Odin Johannesen, siden Berli allerede nå drar til Kjeller i Oslo for å starte i sin nye stilling som rådgiver ved Forsvarets forskningsinstitutt (FFI).

– Jeg skal være rådgiver for forskerne og forskningsprosjekter der. Blant annet skal jeg jobbe med en langsiktig strategi for Hæren som strekker seg fram til 2040, sier Berli på telefonen til Folkebladet.

Han opplyser at han kommer tilbake for en mer offisiell sermoni for skifte av brigadesjef når hans etterfølger skal overta litt senere i år. I påvente av det vil oberst Ole Kristian Karlsen fungere som brigadesjef.

Berli tiltrådte som brigadesjef 22. mai 2014, så han takker av etter knapt fire år i stillinga.

– En brigadesjef innehar stillingen normalt i to til tre år, og nå har jeg hatt stillingen lenger enn noen av de andre brigadesjefene, sier Berli.

– Fire utfordrende, men fine år

På tampen av sin tid som brigadesjef sier Eldar Berli at dette har vært fire fine, men også utfordrende år for ham.

– Brigadesjefen har ansvaret for all drift og virksomhet i brigaden. Dette innebærer også all øving og trening. Videre har han ansvaret for operative planer, og for levering av styrker til internasjonale operasjoner.

Berli forteller at i dag utgjør brigaden en personellstyrke på omkring 5.000 mann, som også inkluderer avdelinger på Rena. Halvparten av Brigade Nord er ansatte og halvparten er vernepliktige.

Berli har hatt ansvaret for brigadeavdelinger i Målselv, Bardu, Gratangen og Rena. Hans kontorsted har vært i divisjonsbygget i Heggelia, der også brigadestaben holder til.

– I de fire årene har jeg jo fått æren av å være vert for fire utgaver av Brigadesjefens julekonsert, nå senest med Wenche Myhre som artist, sier Berli.

Ser fram til nye utfordringer

Og Berli slipper altså ikke sitt forhold til Hæren i sin nye stilling.

– Dette med å ha et langt blikk framover i forhold til Hæren og Forsvaret er svært viktig. Det er interessant å kunne se fremover i et kort og et langt perspektiv samtidig. Og jeg må jo si at jeg gleder til å ta fatt på utfordringene som venter meg i min nye stilling.