På lørdag stilte mannskaper fra Norsk Folkehjelp Midt-Troms opp på torget på Finnsnes der folk kunne ta den nye redningsbilen i øyesyn, og Lenvik-ordfører Geir-Inge Sivertsen sto for snorklippinga som viser at bilen er tatt i bruk.

En ombygd ambulansebil

Vegard Lindbæk, som er leder for Norsk Folkehjelp Midt-Troms, forteller at denne bilen tidligere har gått som ambulanse på Finnsnes.

– Nå har vi bygd om bilen og også foliert den hvit, og med våre emblemer på bilen. Nå skal den være et nyttig verktøy for oss i redningsaksjoner her i Midt-Troms.

– Bilen vil stå iberedskap på Finnsnes, og være vår utrykningsbil når det trengs. Bilen skal brukes til å frakte mannskap og materiell ut i områder der det trengs, men skal altså ikke brukes til å frakte skadde.

Bilen har plass til fem mann, og god plass bak til utstyr.

Lindbæk forteller at man før den nye bilen nå kom hadde en eldre Peugeot varebil, en bil man nå skal kvitte seg med.

Kan bruke blålys på bilen

– Dette er jo en helt annen bil, med blant annet firehjulstrekk, og den er også utstyrt med blålys som vi kan bruke, fordi den er godkjent fra politiet som utrykningskjøretøy.

Lindbær forteller at bilen nå blir stående i Finnsnes sentrum, men at man foreløpig ikke har garasjeplass til bilen.

– Så det er vårt neste prosjekt. Men bilen blir stående kontinuerlig oppvarmet, slik at den er øyeblikkelig klar for utrykning når det er nødvendig.

Lindbæk forteller at Norsk Folkehjelp Midt-Troms i dag har en bemanning på 30 personer i Midt-Troms, fordelt på Finnsnes, i Målselv og i Sørreisa.

Lindbæk vil ikke ut med hva man har betalt for bilen, og forteller at man også har fått et økonomisk bidrag fra Lenvik kommune til den nye redningsbilen. Lindbæk sier at hans mannskaper ikke legger seg ute i fjellet i påsken, men er i kontinuerlig beredskap.

– Vi er klare til å rykke ut fra for eksempel Finnsnes hvis alarmen går, og trenger ikke ta oss ut fra en hytte. Våre mannskaper er hjemme, og er klare til å rykke ut på kort varsel.

– Bilen er kjørt 300.000 kilometer, men motoren er nyoverhalt og ellers i god stand. Den vil være nyttig for oss i mange år, sier Lindbæk.

skutere og ATV: Fred Arne Damielsen viser fram skuterne og ATV-en som man har her i Midt-Troms. Foto: Stein Wilhelmsen