De to venninnene Kirsti Lamo og Helene Larsen forteller at de skal være med på fiskekonkurranser, både i Balsfjord og på Senja.

– Og så har vi også planer om å være med i en skileik-konkurranse som skal arrangeres på Senja.

– Ingen av oss har drevet stort med isfiske, og vi er heller ikke ofte ute på ski. Men når det er påske synes vi at vi må komme oss ut, sier de to.

Jobbing

– Blir det fint vær i påsken er det jo rent for galt å ikke komme seg ut i naturen, så vi satser på litt sol og finvær, sier de to venninnene som har gått sammen på Senja videregående skole i Finnfjordbotn.

De forteller at det også blir litt jobbing i påsken – Kirsti jobber på Cubus i Amfi, mens Helene jobber på Joker-butikken på Skaland.

Bredskapspåske for Simen

I Telenorbutikken i Amfi treffer vi Finnsnes-gutten Simen Pettersen som ikke har store planer for påsken.

– I utgangspunktet blir det ikke store utfarten for meg. Jeg kommer til å være i beredskap for Røde Kors her på Finnsnes, og da kan jeg ikke fare langt av gårde i tilfelle det blir storutrykning.

Ute i Storgata støtte vi på Detlef Jagodshinski, opprinnelig fra Tyskland, men nå bosatt på Finnes i Søndre Torsken der han jobber for Senja Havfiske.

Og Detlef som med sine åtte år i Norge prater meget godt norsk, forteller at han skal ta påsketurister ut på havet for å fiske skrei i påsken.

– Det er jo enda skreisesong, og jeg tar med ut turistene for å fiske, noe som er meget populært. Akkurat nå har vi norske, svenske og tyske turister som venter der ute på meg.

Vi fikk også en kjappprat med postbud Ane Sofie Eliassen da hun tømte postkassen i gangen på Amfi.

Hun forteller at hun som postbud kjører rundt, både i Finnsnes-området og i Sørreisa.

– Men i påsken blir det ikke noe jobbing. Da skal jeg og kjæresten min på hyttetur, både i Salangen og på Stonglandseidet. Vi skal stå mye på ski, og spise mye god mat.

SKAL PÅ HAVET I PÅSKEN: Detlef Jagodshinski skal ut på havet på ytre Senja der han tar med seg turister for å fiske skrei. Foto: Stein Wilhelmsen
BEREDSKAPSPÅSKE: Simen Pettersen skal være i beredskap for Finnsnes Røde Kors. Foto: Stein Wilhelmsen
ikke postarbeid i påsken: Postbud Ane Sofie Eliassen skal på hyttetur i påsken, både i Salangen og på Stonglandseidet. Foto: Stein Wilhemsen