MS Fløyfjell var på tur fra Tromsø til Finnsnes og Harstad på kveldsruta torsdag da det gikk på et stort isflak like nord for Gibostad.

– Det var et stort drønn i båten, og det var som den hoppet litt, forteller en passasjer som var ombord, til Folkebladet.

Først opplyste mannskapet over høyttaleranlegget at man måtte gå med redusert fart forbi Gibostad, men senere kom beskjeden om at båten måtte gå med redusert fart helt inn til Finnsnes, hvor båten ble liggende for å bli undersøkt av dykkere.

– Mannskapet var ute og lyste med lykter mens båten sakte gikk sørover gjennom Gisundet. Det ble også åpnet ei luke hvor mannskapet gikk ned for å sjekke, forteller passassjeren, som ikke oppfattet at noen ombord syntes det var en dramatisk opplevelse.

Troms fylkestrafikk bekrefter at hurtigbåten gikk på et isflak, og at det ble jobbet med å skaffe de som skulle videre til Harstad transport.

Daglig leder Steinar Mathisen i Boreal bekrefter overfor avisa Nordlys at båten har truffet et større isflak i Gisundet da båten var på vei fra Tromsø mot Finnsnes.

Båten blir liggende på Finnsnes til man får undersøkt skroget ved hjelp av dykkere.