Etter at Aleris Ungplan & BOI AS har vært leietaker i bygget de siste årene, har det gamle og ærverdige gjestgiveriet stått tomt siden i fjor høst. Det er Daniel som i dag er eier av bygget etter at han kjøpte det av sin mor Line Elvebø i 2011.

Hun hadde da drevet gjestgiveriet i 12 år.

– Bygget må renoveres

Og nå har Daniel sammen med sin samboer Susanne Lorentzen så smått begynt å se på muligheten for å få nytt liv i det gamle gjestgiveriet.

– Dette er et gammelt bygg der det i så fall må gjøres en del for å innhente det forfallet som tidens tann har forårsaket, sier Daniel.

– Det har jo vært foretatt en del opprusting av bygget, blant annet med at det er satt inn nye vinduer. Likevel er det en del ting som må gjøres hvis vi bestemmer oss for å starte opp, noe vi altså nå ser på muligheten for. Olsborg er jo fremdeles et lite knutepunkt i Målselv, og med drift her vil det bli et nytt tilbud både når det gjelder overnatting og matservering i Målselv, sier Daniel.

Pubkveld - en liten test

Med god hjelp av venner og bekjente har Daniel de siste ukene forberedt en pubkveld som skal avholdes i gjestgiveriet på skjærtorsdag.

– Vi er en gjeng som har jobbet på dugnad for å få det hele til. Blant annet har vannet i kjelleren vært frakoblet, og det er nå ordnet.

– I selve kafèlokalene er det jo en del møbler, det er imidlertid litt lite med stoler så det regner vi med å skaffe til veie. På mange måter vil en slik aften gi et lite svar på om det gamle gjestgiveriet fremdeles har en plass i hjertet til folket i Målselv, sier Daniel.

Afterski

Daniel forteller at på torsdag starter det med at Jørn Haugli, Thomas Myklevold, Marius Fagermo og Matz Nilsen med sine gitarer leverer countrymusikk på ettermiddagen.

– Mange er sikkert på ski denne dagen, så her kan man jo ha afterski. Senere på kvelden stiller det opp to tidligere medlemmer fra gruppa Country Boogie & Roots - Steinar Haugli på gitar og Ann-Kristin Lillengen Mortensen som synger.

Slik ser det gamle gjestgiveriet ut i dag. Torsdag i påsken er det pubkveld her. Foto: Stein Wilhelmsen