Maling rant ut, og skal etter det Folkebladet forstår ha tilgriset både bagasjen til malingsdunkens eier og bagasjen til andre passasjerer, samt flyets bagasjerom.

En av dem som fikk kofferten tilgriset var Tommy Sarnes fra Finnsnes.

Kofferten ødelagt av maling

- Flyet var en time og 10 minutter forsinket fra Oslo. På Bardufoss måtte jeg vente en halvtime ekstra på kofferten. Årsaken fikk jeg til min overraskelse se da de kom med min og andres bagasje på en egen tralle; bagasjen var delvis oversprøytet med grå oljemaling. Min koffert var en av dem som var verst rammet. Malinga fløt over låsen og dekket nesten halvparten av kofferten. Heldigvis ble ingenting av innholdet skadet, forteller Sarnes.

Han anser kofferten som ødelagt, og kommer til å forlange erstatning fra Norwegian.

- Jeg synes dette er en tragisk sak både for oss passasjerer og ikke minst for Norwegian. Det er fullstendig tankeløst av noen å ta med seg et malingsspann i bagasjen, uten å forsegle det skikkelig, sier Sarnes.

Bekrefter

- Jeg kan bekrefte at vi hadde en hendelse på det aktuelle flyet til Bardufoss. Noen hadde tatt med seg maling i bagasjen. Under flyvningen hadde lokket på malingsboksen gått opp, og maling hadde runnet ut og tilgriset bagasjen og lasterommet. Det var en beklagelig hendelse, opplyser presseansvarlig Andreas Hjørnholm i Norwegian.

Ber passasjerer ta kontakt

Hjørnholm har ikke den fulle oversikt over om malinga førte til noen skader.

- I flyets bagasjerom var det ikke verre enn at malingen kunne vaskes og tørkes av. Men hvis det er passasjerer som mener at kofferter eller annen bagasje er blitt ødelagt, så må de henvende seg til oss med henblikk på erstatning, sier Hjørnholm.

Hjørnholm sier at det i utgangspunktet ikke er noe i veien for å ta med seg flytende væske i kofferten, så fremt den ikke er brennbar. Det eneste man må gjøre er å forsegle dette skikkelig.

- I utgangspunktet er det passasjerenes ansvar å sørge for forsegling.

- Kan dette føre til noe etterspill for passasjeren som hadde malingsdunken med seg?

- Det er mulig, men det kan jeg ikke svare på. Den infoen har jeg ikke, svarer Andreas Hjørnholm.

Lufttrykket mindre

At lokket på en tett malingsboks kan løsne i et fly som flyr i 8.000-10.000 meters høyde skyldes endringene i det atmosfæriske trykket. Inne i boksen er trykket det samme som på landjorda, og den vil dermed begynne å bule utover når det utvendige trykket blir mindre  i høyden.

Saken oppdateres.

- Tankeløst av noen å ta med seg maling i bagasjen, sier Tommy Sarnes. Foto: Stian Jakobsen