At Målselv har et høyt antall registrerte snøscootere kommer ikke som en overraskelse på Bjørn Rokstad, som er leder i Midt-Troms motorferdselforening.

– Det er en kommune med masse landbruk og ikke minst isfiskeløyper i Dividalen og Altevatn, så det er naturlig at det er mange snøscootere hvor tilbudet er. Interessen vokser veldig fort, det er et lovlig kjøretøy og vi betaler avgifter, det bør derfor være slik at man tilretteleggre lovlige løyper man kan bruke, sier Rokstad.

Målselv har 986 registrerte snøscootere, mens Tromsø har 3142.

Løyper

Han er det ikke tvil om at snøscooter er kommet for å bli og i hele Midt-Troms er det engasjement å få til lovlige scooterløyper.

– Vi har et ønske om å få til en løype som blant annet går fra Sørreisa til Målselv Fjellandsby. Det er et naturlig knutepunkt å koble inn fjellandsbyen med tanke på vinterturismen. Det er spennende planer, men også flere utfordringer knyttet til grunneiere- I alt opplever jeg at de fleste er positive. Det er også en enighet om løypenettet i Midt-Troms regionråd, sier Rokstad til Folkebladet.

Fjellet

Påsken står på trappene og for mange betyr dette hytte-ferie. Rokstad sier en økende interesse for snøscooter har en klar tilkobling med der vi bor og det vi foretar oss.

– Vi bor i nord og i vinterland, og det er klart snøscooter er et nytteverktøy i forhold til hyttekjøring. Ser man på et hyttefelt på østlandet, kjører de bil rett til hytta og laster av forsyninger. Her får vi ikke bruke scooter til å frakte en vanndunk til hytta. Men interessen er stor det ser man ved at det står en på annenhver gård så snart man kjører ut fra sentrum. Her vil ungene til fjells i stedet for å reise til syden, påpeker Rokstad.

Høyere antall

Bardu kommer rett bak Målselv på lista, men ser man på folketall opp mot de registrerte snøscooterene mener leder i Bardu Motorferdselforening at de nok klatrer mye høyere.

– Bardu ligger nok mye høyere enn Målselv og kanskje også på topp i forhold til antall kjøretøy fordelt på antall innbyggere. Det vil være mer naturlig å se til Sørreisa som har noenlunde likt folketall. Så er det jo også slik at veldig mange i Sørreisa, Lenvik og Målselv bruker sine scootere i Bardu kommune. Dette er naturlig nok på grunn av scooterløype på Altevatnet. Vi har cirka 12 mils løype som er åpent for alle, og dette er nok en magnet for mange i scootermiljøet, sier leder av foreninga, Inge Elverum.

Ufortjent

Han mener snøscooter har fått et ufortjent dårlig rykte.

– På Altevatnet bruker man scooter for å komme inn i et område man på sommertid kommer til med båt. Det er ikke stor forskjell når man ser på forurensing mellom de. Det er blant annet friluftinteresserte som engasjerer seg og er motstandere av snøscootere, men jeg mener det er plass til alle. I løypene vi merker blir brukt av både skiløpere og hundekjørere. Dagens snøscootere har mindre støy mindre og forurenser mindre. Snøscootere har fått et ufortjent dårlig rykte, men jeg føler vi begynner å få større aksept, avslutter han.