Gunsteinsen representerer entreprenørfirmaet Veidekke, som har fått totalentreprisen av Coop Eiendom med å føre opp det nye butikkbygget i Hamna.

Se innslag på Folkebladet-TV under denne saken om utbyggingen i Hamna

- Vi regner med å være ferdig med rivearbeidene til ut april. Deretter blir det grunnarbeid før vi starter med selve betongelementbygget. Fram mot fellesferien skal omrisset av bygget være klart, sier Gunsteinsen.

Digert bygg

Og det er ikke småtterier det er snakk om.

- Bygget blir 90 meter langt og 40 meter bredt, totalt 3.750 kvadratmeter. Det vil bestå av vekselsvis hvite og svarte betongelementer og med stål i takkonstruksjonen. Deler av fasaden mot hovedveien blir i glass, sier Gunsteinsen.

- Blir et blikkfang

Ifølge prosjektlederen skal det bli et flott bygg.

- Det blir stort og flott; et blikkfang når du kommer langs hovedveien inn mot byen her. Byggherren har brukt tid og ressurser på å få et fint uttrykk på fasaden. Så dette er spenstig satsing, sier Gunsteinsen.

Coop skal selv inn med butikk på 2.300 kvadratmeter i ene halvdelen av bygget. Den andre halvdelen skal leies ut til Felleskjøpet, ifølge det som tidligere er opplyst.

100 millioner

For Coop Eiendom er det snakk om en investering på 100 millioner kroner. Bygget skal stå ferdig enten på tampen av 2018 eller begynnelsen av 2019.

Halvor Gunsteinsen vil ikke røpe hvor stor verdi oppdraget har for Veidekke, men det er betydelig.

- Hvor mange ansatte vil dere ha i arbeid på prosjektet?

- Egenproduksjonen vil utgjøre seks til åtte personer. Med underentreprenører vil vi i perioder være opptil 20 personer i arbeid på prosjektet. Vi har primært valgt lokale underleverandører, sier Halvor Gunsteinsen.

Forrige mandag startet arbeidet med å rive det gamle administrasjonsbygget til teknisk etat i Lenvik. Foto: Vidar Bjørkli
Det nye bygget til Coop Eiendom blir på 3.750 kvadratmeter og vil fylle store deler av tomta i Hamna. Foto: Vidar Bjørkli
Her plukkes det gamle tilfluktsrommet i administrasjonsbygget fra hverandre. Armeringsjern og betong sorteres for seg. Foto: Vidar Bjørkli
Norsk Saneringsservice har fått oppdraget av Veidekke med å fjerne de gamle bygningene. Med gravemaskinen blir bygningene plukket fra hverandre bit for bit — og alt avfall sorteres. Foto: Vidar Bjørkli