Jon Henrik Larsen, redaktør for Salangen-Nyheter, er nominert til å vinne Gullruten i kategorien årets deltager for sin hovedrolle i TV-serien om hans mediehus Salangen-Nyheter.

Det skriver VG.

- Jeg er utrolig beæret for nominasjonen. Men samtidig er det viktig for meg at dette er ikke bare en nominasjon for meg, men for alle de ansatte i bedriften, som også er med i tv-serien. Jeg er også veldig glad for at deg nå også er klart at tv-serien kommer tilbake til høsten på TV3, sier Larsen til Folkebladet.

I slutten av januar var det premiere på TV3s dokusåpe om Salangen-Nyheter på TV. Det ble vist fire episoder om Jon Henrik Larsen og de andre kollegene i mediehuset før TV3 i slutten av februar besluttet å ta serien av lufta.  Gjennomsnittlige totaltall per episode var på knappe 66.000, inkludert reprise og Viafree.

Settes opp igjen senere

Kommunikasjonssjef Line Vee Hanum i TV3 sa til Folkebladet for en uke siden at de ønsker å sende serien om Salangen-Nyheter på et senere tidspunkt.

– Vi tok av de fire siste episodene for i stedet å sende serien på et senere tidspunkt. Det er klart at vi ønsker et enda større publikum nettopp fordi vi synes at serien om Salangen-Nyheter er så bra. Vi har fått gode tilbakemeldinger både på innhold og kvalitet, men konkurransen på det sendetidspunktet vi i utgangspunktet hadde valgt var litt stor, sia Vee Hanum.

Det er ennå ikke avgjort når resten av serien blir sendt på TV. Dette til tross, 5. mai kan Larsen vinne Gullruten i Bergen.

Han konkurrerer om Gullruten mot Viktor Johannes Sandal i «Datoen» (NRK), Markus Hennem Steen i «Søsken» (TV 2) og familien Azeem i «Familieekspedisjonen» (NRK).

Det har foreløpig ikke lyktes Folkebladet å få en kommentar fra Larsen selv om nominasjonen.