– Det virker som folk i Lenvik er flinke til å drikke vann.

Det sier frisklivsveileder Camilla Karolius. Torsdag 22. mars blir Verdens vanndag markert over hele verden. I år ønsket også Frisklivssentralen i Lenvik å markere dagen.

– Det er flere årsaker til at vi ville være med å markere dagen, blant annet fordi vi ønsker å minne folk om at vi i Norge er så heldige at vi har rent vann i springen som vi kan drikke. Vann er den beste tørstedrikken man kan drikke, sier Karolius.

Frisklivssentralen markerte dagen med å stå en time på stand på Amfi kjøpesenter på Finnsnes hvor de delte ut gratis drikkeflasker og buffer til folk.

– Vi fortalte folk om dagen samtidig som vi ønsket å minne folk om at man må huske å drikke vann som tørstedrikk. Vi delte ut cirka 60 drikkeflasker og rundt 100 buffer, forteller Karolius.

Alle barneskolebarn

I tillegg leverte Frisklivssentralen ut drikkeflasker til alle barneskoler i Lenvik.

– Vi ønsket å gi alle barneskolebarn drikkeflasker, og så tenkte vi at lærerne kunne markere dagen og bruke litt av undervisningstiden til å informere om vann og mangelen på vann i verden, sier Karolius.

Hun forteller at da de sto på stand på Amfi fikk de gode tilbakemeldinger fra folk.

– Mange var positive til at vi sto der og vi fikk tilbakemeldinger på at det var veldig mange som var flink til å drikke vann. Det virket som at folk var glad for å høre om dette, og det virket som at de var opptatt av og var flinke til å drikke vann, sier Karolius, og legger til:

– Det virker som at Lenviks befolkning er blitt klar over at vann er viktig, og det virker som at flere har vann som en naturlig tørstedrikk. Det synes vi i Frisklivssentralen er veldig bra, sier hun.

PÅ STAND: Camilla Karolius på stand på Amfi hvor de informerte folk om Verdens vanndag.