Elev og internatbeboere Tiril Tøllefsen og Inger-Helene Johansen har måtte flytte ut av internatet i Finnfjordbotn etter at Senja videregående skole fant skadedyr på noen av rommene.

– Noen fikk panikk og andre tok det roligere, sier Tøllefsen.

– Jeg vil påstå at det er hauset mye opp. Det er ikke vits å få panikk over dette. Ikke er de farlige heller, sier Johansen.

Bosted

Etter funnet er det flere elever som har måtte søke etter et nytt sted å bo.

– Heldigvis er det snart påske så de fleste tar seg inn hos venner. Videre fikk vi tilbud om husly på Tømmernesset, men det er for langt borte til at vi synes det var bra, sier Johansen.

Pelsbille

Dyrene som ble oppdaget torsdag i forrige uke skal være av typen brun pelsbille. Jentene sier noen kan ha opplevd dette som ubehagelig.

– Vi vet bare at de er biller som legger egg og ikke er farlig. Men det er jo ubehagelig å tenke på at man kanskje sover med noen biller, sier Johansen.

– De skal vistnok ha blitt funnet rundt sengene, sier Tøllefsen.

Rektor Stein Erik Svendsen sier han ikke har noen større oversikt onsdag over skadedyr-situasjonen.

– Vi har ikke hatt fokus på skadedyrene i dag, vi har stengt og bestilt gassing av hele bygget. Det vi vet er at det er funnet larver, sier Svendsen.

Flytte tilbake

Jentene er ikke så sikker på at de blir å flytte tilbake til internatet når arbeidet med å fjerne skadedyrene er over.

– Vi tar funnet med fatning. Det er ikke noe stress, det ordner seg med at man bare finner noen å bo hos, sier Tøllefsen

– Det er ikke på grunn av bille-funnet at vi ikke flytter tilbake, Vi var nok litt lei og måtte flytte ut nå, tre uker før vi er ferdige på skolen, så vi er usikre om vi skal tilbake, avslutter Johansen.

GASSET: Nå skal bygget som huset internatet gasses for å bekjempe skadedyrene. Foto: Trond Sandnes Foto: Preben Olsen