Fra før er det bekreftet at statsminister Erna Solberg (H) kommer til Husøydagan. Nå er det klart at også Arbeiderpartiets leder, Jonas Gahr Støre, har til intensjon å finne veien til den lille øya på yttersida av Senja under Husøydagan.

Det er arrangør Husøy grendeutvalg særdeles glade for.

– Vi har fått bekreftet at Jonas Gahr Støre kommer så fremst ikke noe annet kommer i veien. Det er vi kjempefornøyde med, sier grendeutvalgsleder Stina Uteng.

Hun legger ikke skjul på at de fra grendeutvalget has mast på Ap-lederen i mange år.

– Han har sagt at han skulle komme når han fikk anledning, så vi har ventet på han, smiler Uteng.

Venter på svar fra flere

– Hva betyr det for Husøydagan at Erna og Jonas kommer?

– Det betyr veldig mye for oss. Vi har jo lyst til å vise frem øya og alt det vi har å by på, og når statsministeren og Ap-lederen kommer vil det kanskje bidra til å trekke folk til arrangementet, sier Uteng.

Hun legger til til at NRK i samarbeid med Folkebladet skal sende direkte fra Husøydagan, noe som også bidrar til å vise fram både øya og arrangementet.

– Er det flere politiske topper som kommer til Husøya?

– Vi har egentlig invitert alle de «tunge» toppolitikerne, og hittil har finansminister Siv Jensen og Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum takket nei. Vi hadde jo håpet å få KrF-leder Knut Arild Hareide til å komme og holde «preik», men han måtte dessverre også takke nei. For øvrig venter vi på svar fra kulturminister Trine Skei Grande og fiskeriministeren.

Lystbetont politikk

– Fiskeriministeren har vel egentlig ikke noe valg?

– Nei, vi tenker at fiskeriministeren er en sekvskreven gjest her, men det kan jo alltids hende at noe kommer i veien.

Som kjent blåser det for øyeblikket ganske kraftig på Stortinget i forbindelse med justisminister Sylvi Listhaugs avgang. Uteng håper imidlertid situasjonen har roet seg godt ned til august, og lover at Husøydagan ikke skal handle om tung politikk.

– Det skal være glede og artighet med politikerne, og nå er det heller ikke noe valgår så da tenker vi at det skal være litt lystbetont. Selvfølgelig blir det politikk, men ikke valgkamppolitikk, understreker Uteng.

Husøydagan: Årets versjon av Husøydagan går av stabelen 24.-26. august. Foto: Hermod Larsen Foto: Hermod Larsen