Det betyr at når stasjonen kommer i gang med opplegget, kan kundene for en billig penge sikre seg «forundringsposer» med bagetter og bakervarer. Hensikten er å redde mat som ellers ville blitt til avfall.

Informasjonssjef Knut Hansen sier til Folkebladet at Circle K Norge inngikk samarbeid med Too Good To Go i fjor.

- Stasjonene bestemmer selv om de vil være med, og blant stasjonene i Sør-Norge er dette blitt veldig populært. Nå begynner det å røre seg i nord også, sier Knut Hansen.

I gang i mai

Daglig leder Per Mortensen ved Circle K på Bardufoss bekrefter at de har meldt seg på, men foreløpig ikke startet med Too Good To Go.

- I stedet for å kaste mat, er det bedre at vi for en rimelig penge kan selge den til noen som trenger den. Jeg regner med at vi kommer i gang med appen i mai, sier Per Mortensen til Folkebladet.

Alexander Bettum i Circle K Norge sier i en pressemelding at deres ambisjon er at stasjonene skal kaste minst mulig mat hver eneste dag.

- Derfor er vi svært glade for at så mange kunder hjelper oss med å redde mat som ellers ville blitt til avfall. Hver dag blir jeg kontaktet av nye stasjoner som ønsker å være med på denne viktige miljødugnaden, sierf Bettum.

Ifølge Too Good To Go har Circle K Norge i løpet av noen måneder reddet 6.543 porsjoner med mat fra å bli kastet. Dette tilsvarer cirka 14,6 tonn CO₂-ekvivalenter spart – noe som igjen tilsvarer om lag 115 flyreiser tur-retur mellom Oslo og Bergen.

– Viser vei i bransjen

Bendik Walderhaug, rådgiver i Too Good To Go, mener Circle K sender et svært viktig signal når de som en stor aktør tar i bruk innovative konsepter for å redusere klimaavtrykket.

– Når Circle K våger å gå foran, viser de samtidig vei for andre aktører i bransjen. Etter hvert tror vi dette kan bidra til å gjøre konseptet tilgjengelig for flere. De aller fleste er nok enige i vår grunntanke, nemlig at det er meningsløst å kaste god mat, sier Walderhaug, ifølge pressemeldingen.

Walderhaug kaller matsvinn ett av de største samfunns- og miljøproblemene vi står overfor i dag.

– Vi kaster 355.000 tonn mat i Norge hvert år. I tillegg til å være ekstremt dårlig for miljøet, er det også helt meningsløst å tenke på at 700 millioner mennesker sulter mens vi kaster hver åttende handlepose rett i søpla, sier han.