Nordvesten som feide inn over Nord-Norge søndag brakte med seg mye snø. Ved vervarslinga i Tromsø ble det målt en nedbørsmengde på 20 centimeter siden søndag morgen.

- Jeg regner med at det er vel omtrent det samme hos dere, sier vakthavende meteorolog Rune Skoglund med henvisning til Midt-Troms.

- Totalt har det falt 45 centimeter nedbør siden lørdag morgen, sier Skoglund.

- Det er lenge siden vi har hatt så mye nedbør i vinter?

- Ja, det er lenge siden. Men alt har en tendens til å jevne seg ut. Det kan fortsatt komme masse snø i mars-april, sier Skoglund.

Grov i natt

- Han var grov i går kveld og natt, konstaterer Torbjørn Jørgensen som bor i boligsameiet Bjørnehiet ved Strandveien på Finnsnes.

- I februar var vi i syden. «Du slapp unna snymåkkinga», sa folk til meg. Så enkelt skulle det ikke være, ler pensjonisten og skuer utover parkeringsplassen ved boligblokka. Snødungene ligger i store hauger etter nattas snøfall.

- Vi har brøyter her, men selv må vi ta finpussen på snøryddinga, sier Jørgensen som mandag morgen tok fatt snøskufla fatt.

Tar det med fatning

Han lar seg ikke vippe av pinnen over snømengdene.

- Nei, dette måtte vi regne med. Vi kan ennå få mye snø, sier han.

Men meteorolog Rune Skoglund sier vi kan vente oss bedre vær utover uka.

- Vi vil fortsatt ha noen snøbyger mandag og utover uka, men det vil gå lengre mellom bygene og med mindre intensitet. Noen små minusgrader blir det —rundt 4-5 grader, sier Skoglund.

- Hvordan ser været ut til påske?

- Prognosene per i dag ser bra ut både med hensyn til palmehelga og begynnelsen av neste uke. Men prognosene kan fort endre seg mot slutten av perioden.

Spesielt på yttersida av Senja merket de nordvesten godt i helga. Dette bildet er fra Senjahopen på lørdag. Foto: Vidar Bjørkli