Ansettelsesprosessen er i full gang og innen kort tid skal tre nye ansatte være på plass på mottaket for enslige mindreårige asylsøkere på Gibostad.

– Det har vært knapt med de ansatte vi til nå har hatt og spesielt med tanke på at vi har beboere inne i over to år, med vedtak at du må ut av landet når du blir 18 år. Normalt sett er vi rustet for å ha ungdommer inne i kort tid Vi har ikke vært bemannet på den måten vi bør være, men slik har systemet vært. Nå er vi veldig heldig og får tre nye stillinger, sier mottaksleder Heidi Hilmarsdotter Hansen til Folkebladet.

Uro

Mottaket har plass til 40 asylsøkere og med de nye stillingene skal de vie mer tid til hver enkelt beboer.

– Det er mye uro på mottaket og vi ønsker å styrke den barnefaglige delen. De som bor her krever mye, har mye bagasje og lever i en spesiell situasjon. Det blir mer tid på hver enkelt og vi kan få til et mer tilpasset opplegg. Dette blir fokuset fremover først og fremst, sier Hilmarsdotter Hansen.

Startet

Den første av de stillingene er allerede ansatt og på plass. Hilmarsdotter Hansen mener det er viktig at de nye ansatte kommer raskt på plass.

– Vi fikk mye respons da vi la ut stillingene. Nå har vi allerede på plass den første, er i samtale med den andre og den siste kommer nok også på plass snart. Det er viktig å få de inn i systemet så raskt som mulig og at de kan starte fortløpende, sier hun.

Pengene som skal gå til nye stillinger kommer fra statlige midler.

– Det er Stortinget som har bevilget ekstra midler gjennom statsbudsjettet og når flere mottak ble lagt ned i fjor, ble det flere ledige stillinger i hvert mottak. Vi er veldig heldige som har fått mulighet til å fått flere nye ansatte hit til oss. Jeg gleder meg og det blir fantastisk, sier mottakslederen.