Jeanita Berg er fagarbeider ved Finnsnes ungdomssskole og har i syv uker gått opp bakken fra Sandvikveien og krysset Helsesenterveien i fotgjengerovergangen ved skolens nye busslomme på sin vei til skolen.

– Hver dag har jeg måtte «kjempe» for å komme meg over veien. Jeg går over her med livet som innsats, forteller hun.

– Veldig få kjører i fartsgrensen som er 30 km/t, veldig mange kjører i 50 km/t, forteller hun.

Stopper ikke

Berg forteller at ofte så stopper ikke biler for fotgjengere som skal over veien. Og når hun endelig tror det er klar bane så har det flere ganger kommet biler susende mens hun krysser veien.

– For litt over en uke siden kom det en bil som holdt på å kjøre meg ned. Det var så vidt den sneiet meg, forteller Berg.

– Ser de meg virkelig ikke? Jeg skjønner ikke hvorfor, for det er jo ikke mørkt nå lenger heller om morgenen, sier hun oppgitt.

Skolevei

Overgangen brukes av mange barn som skal til Finnsnes barneskole og ungdomsskole. Berg forteller at hun ofte må hjelpe barna trygt over veien.

- Skolebarna står her kjempelenge før de tør å gå over. Da bruker jeg å stille meg sammen med dem og gå sammen med dem over.

Hun håper trafikanter kan bli litt mer oppmerksom på denne veien.

– Det er ufattelig skummelt at det kan ende med at en unge blir påkjørt. Selv har jeg heller ikke lyst til å bli påkjørt. Jeg har to barn og en mann hjemme som venter på meg, sier Berg.

Hun kommer nå med en sterk oppfordring til bilister om å roe ned og kjøre i fartsgrensa.

– Det er godt skiltet her med en fartsgrense på 30 km/t. Jeg oppfordrer alle til å holde det. Dessuten; følg med og bruk øynene for det er unger som ferdes her, sier hun.

SKOLEVEI: Fotgjengerovergangen er på skoleveien til mange barn som går på Finnsnes barneskole og ungdomsskole. Foto: Susanne Noreng