Da Sør-Troms regionråd diskuterte sammenslåing med Ofoten i slutten av januar, var ordfører Sigrun Pretsbakmo (Sp) i Salangen en av de mest kritiske.

– Jeg var kritisk til prosessen ved at en eventuell sammenslåing ikke var diskutert i rådet, før man satte i gang. Salangen har ikke tatt stilling til om vi vil ha en sammenslåing ennå.

Salangen inviterte derfor seg selv ved hele formannskapet, til å møte ledelsen i Sør-Troms regionråd.

– Vi ville høre hvordan de vurderer situasjonen siden vi ikke har hatt noen omfattende runder på dette, men vi fikk avslag på forespørselen vår. De svarte at Sør-Troms ikke ønsket møte hele formannskapet, men heller vil ha en åpen debatt om dette i regionrådet, sier Prestbakmo.

Salangen har derfor hatt møte med ledelsen i Midt-Troms regionråd.

– Om Sør-Troms slås sammen med Ofoten får vi et helt annet geografisk tyngdepunkt i en ny region, bestående av to byer, så da må Salangen tenke nytt i forhold til hva som er viktig for oss.

Saken tas opp politisk i vår.

Neste planlagte formannskapsmøte er ikke før i slutten av mai, så Prestbakmo vurderer om de må innkalle til et møte før det.

– Det er viktig at vi får tid til å snakke med næringsliv og for eksempel videregående skole før vi gjør vurderingen, sier hun.