I slutten av januar var det premiere på TV3s dokusåpe om Salangen-Nyheter på TV. Det ble vist fire episoder om Jon Henrik Larsen og de andre kollegene i mediehuset før TV3 i slutten av februar besluttet å ta serien av lufta.

«Grunnet tøff konkurranse for Salangen nyheter har vi valgt å dele sesongen i to. De fire siste episodene av programmet blir dermed satt opp på et senere og mer gunstig tidspunkt», informerte TV3 på Facebook.

Folkebladet har nå fått seertallene for seriens fire første episoder. Gjennomsnittlige totaltall per episode var på knappe 66.000, inkludert reprise og Viafree.

Til sammenligning hadde den første sesongen av Tangerudbakken på TVNorge et snitt på 213.000 seere, den første episoden av «Jakten på Nordlyset» samlet 140.000 seere, og Robinsonekspedisjonens siste sesong i 2016 hadde gjennomsnittlig 257.000 seere.

Setter det opp på et senere tidspunkt

Kommunikasjonssjef Line Vee Hanum i TV3 sier til Folkebladet at de ønsker å sende serien om Salangen-Nyheter på et senere tidspunkt.

– Vi tok av de fire siste episodene for i stedet å sende serien på et senere tidspunkt. Det er klart at vi ønsker et enda større publikum nettopp fordi vi synes at serien om Salangen-Nyheter er så bra. Vi har fått gode tilbakemeldinger både på innhold og kvalitet, men konkurransen på det sendetidspunktet vi i utgangspunktet hadde valgt var litt stor, sier Vee Hanum.

– Hvor høye seertall ønsker dere å ha til en slik serie som dette?

– Vi snakker ikke om tall på den måten, men vi ønsker litt flere. På grunn av den sterke konkurransen fikk vi ikke helt slått gjennom med serien, og da er det helt vanlig og noe som skjer fra tid til annen at TV-programmer flyttes. Det er verken dramatisk eller ekstraordinært, men en helt vanlig prosedyre i TV-verdenen, sier Hanum.

Hun forklarer hvordan man på forhånd ikke kan vite hvordan sendeprogrammet til andre TV-kanaler ser ut, og dermed heller ikke vet hvordan konkurransen blir seende ut.

– Når kommer de fire siste episodene om Salangen-Nyheter på TV?

– Det har vi ennå ikke avgjort, sier hun.

Ikke negativt

Jon Henrik Larsen i Salangen-Nyheter ser ikke på TV-pausen som noe negativt.

– Tallene er nå slik de er, men vi synes det er veldig hyggelig at vi får delt serien opp i to sesonger. Det betyr bare at det blir enda mer TV-tid for Salangen-Nyheter, sier Larsen til Folkebladet.

Han sier de har fått mange positive tilbakemeldinger fra folk.

– Vi har fått mange positive tilbakemeldinger fra hele landet, og folk sier de gleder seg til vi er tilbake på skjermen igjen, sier Larsen.