– Den som venter på noe godt, venter ikke forgjeves

Fylkesråd Ivar B. Prestbakmo takket tålmodige bilister da han gjenåpnet Bjørga-tunnelen i ny drakt fredag.

ÅPNET: Fylkesråd for samferdsel og miljø i Troms, Ivar B. Prestbakmo (Sp, i midten), fikk æren av å erklære tunnelen for gjenåpnet. Han flankeres av Otto Skogheim (Ap, til venstre) som representerte Sørreisa kommune, og Terje Johansen (Ap) som representerte Dyrøy kommune.  Foto: Stian Blindheim

nyheter

– Å få en «ny» Bjørga-tunnel vil merkes for veldig mange. Nå har vi en tunnel som er sikker for alle som bruker den, sa fylkesråd for samferdsel og miljø i Troms, salangsværingen Ivar B. Prestbakmo (Sp), idet han gjenåpnet Bjørga-tunnelen på fylkesvei 211 i Sørreisa kommune fredag.

Dermed er tunnelen åpnet for trafikk igjen, etter å ha vært stengt for gjennomkjøring siden august. Det er Statens vegvesen som fikk i oppdrag av Troms fylkeskommune å utføre oppgraderinga av tunnelen, og det er Abot som har vært entreprenør.