Som kjent er Sørreisa kommune igang med å klargjøre hele 50 boligtomter i Hemmingsjordlia boligfelt. Torsdag var saken oppe til behandling i Sørreisa kommunestyre, hvor agenda var å få fastsatt tomteprisene. Fra før hadde rådmannen innstilt på en snittpris per tomt på 540.000 kroner.

Kommunestyret mente imidlertid at dette var for billig.

– Vi gikk for en snittpris på 650.000 kroner per tomt. Dette fordi rådmannen hadde tatt med lavere finanskostnader enn det kommunestyret mente måtte tas med, forklarer ordfører Jan-Eirik Nordahl.

Grunnarbeidet i boligfeltet vil nå sparkes igang, og er forventet ferdigstilt innen utgangen av 2018.

– Vi har også satt av 500.000 kroner til markedsføring og promotering av tomtene, og så har kommunestyret sagt at inntektene fra tomtesalget uavkortet skal brukes til å betale ned på gjelda, sier Nordahl.

Totalt investerer kommunen nesten 30 millioner kroner i den nye boligfeltet. Ordføreren er imidlertid ikke bekymret for at satsinga ikke vil lønne seg.

– Jeg har store forventninger med tanke på attraktiviteten til område som vel kan kalles Sørreisas beste vestkant, smiler Nordahl.

Han forteller at mange allerede har meldt sin interesse for tomter i boligfeltet.

– Men det er klart det har vært litt uvisshet så lenge som tomteprisene ikke har vært klare. Fra og med fredag går vi imidlertid igang med salget, og da er det først til mølla-prinsippet som gjelder.