Ordfører Jan-Eirik Nordahl i Sørreisa kalte svømmehall-saken «en skikkelig vanskelig sak» dagen før den skulle opp i kommunestyret. Helt umulig kan den imidlertid ikke ha vært, for torsdag stilte samtlige representanter i Sørreisa kommuenstyre seg bak renovering av dagens svømmehall i stedet for å bygge nytt.

Tilbake til kommunestyret

Dermed er startskuddet gått for å sette det snart 50 år gamle bassenget i stand.

– Vi hadde fra før satt av litt penger til «livreddende førstehjelp» av bassenget. I tillegg har kommunestyret sagt at kostnadene som går utover den allerede vedtatte ramma skal forelegges kommunestyret for behandling. Rådmannen er også bedt om å gå igang med å søke spillemidler til prosjektet, sier Nordahl.

Det er anslått at renovering av Sørreisa svømmehall vil koste knappe 40 millioner kroner.

– Vil denne renoveringa bli en stor belastning på økonomien til Sørreisa kommune?

– Alle lån vi tar skal finansieres over drifta, så det er klart at noe er det. Samtidig er vi nøktern i Sørreisa i den forstand at vi er påholdne med pengene, sier Nordahl.

Han viser til at det allerede er vedtatt at det skal bygges en ny skole i Sørreisa.

– Dette er jo noe som vi har liggende i bakhodet og som gjør at vi ikke ønsker å dra igang med store prosjekter. Renovering er en billigere måte å gjøre det på kontra å skulle bygge et nytt basseng til 70-80 millioner kroner, påpeker ordføreren.

Høyst nødvendig

Sommeren 2016 ble det utarbeidet en tilstandsrapport på svømmehallens betongskonstruksjoner. Denne konkluderte med at rehabilitering av betongen må skjemå påbegynnes i løpet av 2018.

I saksframlegget til kommunestyret la rådmannen til grunn at renovering bør påbegynnes i løpet av sommeren/høsten i år.