Therese Sivertsen og Synniva Olsen utdanner seg begge til å bli sykepleiere, og er utplassert ved Rossfjord sykehjem. Onsdag hadde de med seg to geitekillinger, eller kje om du vil, som de først var innom Finnsnes omsorgssenter med. Etter to timer og seks avdelinger gikk ferden videre til Rossfjordstraumen og sykehjemmet der.

– Hilse

– Vi er på besøk med de to killingene så de som bor her får hilse på dem. Mange av de eldre har jo drevet med gårdsbruk tidligere, så det er gøy at de får oppleve dyrene på nytt igjen, sier Sivertsen til Folkebladet.

– Jeg jobber her på Finnsnes omsorgssenter, og så har vi praksis i Rossfjord, så det er grunnen til at vi er innom disse to stedene, sier initiativtakeren.

Geitekillingene har hun og medstudent Synniva Henriksen fått låne på Senja videregående skoles avdeling på Gibostad.

– Vi var kjempeheldig og fikk låne dem der, sier Sivertsen, og legger til at de er veldig takknemlig for at de fikk lov til det.

– Kjempekoselig

Og at det er noe som settes pris på er det lite tvil om. Da Folkebladet var innom den ene avdelingen onsdag, var det bare smil å spore både hos ansatte og de eldre.

– Vi synes dette er kjempekoselig. Du ser det er god stemning her, både personalet og de eldre setter pris på dette, sier Sonja Brattli.

Hun er fagleder på plan 2 på Finnsnes omsorgssenter.

– Geiter er veldig artige dyr, som er veldig livlig og veldig glad. Og så er det ikke så vanlig å få geiter på besøk som for eksempel hunder og katter, sier Sivertsen.

– Geiter er ikke så vanlig å få på besøk. Vi har ofte hunder på besøk, blant annet en besøkshund, men geiter er første gang vi har her. Så jeg håper det blir flere ganger, sier Brattli.

Og de har ikke før sagt det, så kommer besøkshunden Loke innom for å hilse på.

– De stråler

Å ha dyr på besøk er noe som alle setter pris på, presiserer fagleder Brattli.

– Vi får veldig gode tilbakemeldinger etter slike besøk. De gamle stråler og er blide hele gjengen. Dette er også et av kriteriene vi må oppfylle for å bli sertifisert som livsgledesykehjem. Da skal vi legge til rette for kontakt med dyr.

Derfor håper Brattli at flere tar kontakt for å komme på besøk.

– Vi ønsker et samarbeid med flere som kan komme på besøk med forskjellige dyr. Vi tar gjerne imot høns, katter, kaniner, hester, ja alt mulig som kan komme, for det er jo ikke noe problem om vi må gå ut for å få hilse på dyrene for eksempel, forklarer faglederen.

De unge sykepleierstudentene er klar på at de gjerne kommer på besøk flere ganger.

– Så lenge vi får tak i kje og får låne dem så gjør jeg gjerne dette flere ganger, smiler hun.

TUR: Her går Peggy Olsen seg en tur med de to geitekillingene. Foto: Stian André Lund
POPULÆR: Geitekillingene var et populært innslag både blant personalet og de eldre på Finnsnes Omsorgssenter. Foto: Stian André Lund
HILSER: Peggy Olsen (fra venstre), Therese Sivertsen og Sonja Brattli følger med mens Borghild Jakobsen er fremme og hilser på den ene geitekillingen. Foto: Stian André Lund