Nyhetsdøgnet 13. mars

Her er en oppsummering av nyhetsdøgnet lokalt, regionalt, nasjonalt og globalt.

ot: En mann fra indre-Troms nekter å betale en bot på 6.000 kroner for en voldstiltale. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix 

nyheter

14.27

Finnsnes: UP har hatt trafikkontroll. Det resulterte i seks forenklede forelegg for mobilbruk, tre forenklede forelegg for fart og to gebyr for manglende bruk av bilbelte, opplyser politiet.

07.41

Politimesteren i Finnmark er redd for at sammenslåinga av Fylkesmannen i Finnmark og Fylkesmannen i Troms kan føre til en svekket beredskapssituasjon. Ellen Katrine Hætta, politimesteren, er redd for at sammenslåinga vil føre til en nedskjæring av Fylkesmannen, som da igjen vil svekke beredskapen. Dette melder NRK Troms.

06.11

En 65 år gammel mann fra indre-Troms må møte opp i Senja tingrett i år etter etter at han nekter å betale en bot for voldsbruk, sier NRK Troms i sin morgensending. Ifølge tiltalen skal mannen ha dyttet en  mann ned en trapp slik at vedkommende skadet foten. Bota er på 6.000 kroner.

Innenriks

05.31: KLP, som er en av Hydros største aksjonærer, forventer at aluminiumsprodusenten rydder opp etter utslippene i Brasil. KLP har kalt inn Hydro til møte. Les mer om dette her.

02.45: KrF-leder Knut Arild Hareide mener kaoset og fylla i Holmenkollen lørdag viser at det er feil å gjøre det enklere å drikke på offentlig sted. Dette kan du lese mer om her.

23.49: En 28 år gammel mann er dømt til fire og et halvt års fengsel for å ha utnyttet og voldtatt kjæresten sin gjentatte ganger. Dette kan du lese mer om her.

Utenriks

05.36: Etter at politiet i Sverige fant en død mann i 50-årene etter en brann i Hagfors i Värmland, mistenker de at mannen kan ha blitt drept. Det melder Aftonbladet. Ingen er pågrepet i saken.

05.25: Det meksikanske innenriksdepartementet opplyser at rundt 30 kandidater til valget i juli har blitt drept. De fleste av ofrene stilte til valg i ordfører- eller regionalparlamentsvalg, skriver NTB.

05.15: Innbyggere i Austin i Texas advares mot å åpne pakker de ikke har bestilt etter flere brevbombeangrep. Samtidig utloves dusør i jakten på de ansvarlige. Les mer her.

03.31: Republikanerne i etterretningskomiteen i Representantenes hus konkluderer med at det ikke var noe samrøre mellom Donald Trumps valgkamp og Russland. Les mer her.

03.04: Mats Zuccarello scoret to mål i Rangers møte med Hurricanes på hjemmebane natt til tirsdag. Dette betyr at "Zucca" scoret sitt 100-NHL-mål. Dette skriver VG.

21.37: Mannen kjent som «regnskapsføreren i Auschwitz», er død, opplyser påtalemyndigheten i Hannover. Oskar Gröning ble 96 år gammel. Les mer om dette her.