Bygget som ble satt opp tidlig på 80-tallet skal renoveres og det skal bygges på en etasje med leiligheter, 16–17 av dem i ulike størrelser. Dyrøy boligstiftelse skal stå for bygging av leilighetene.

Leiligheter og næringslokaler

Dyrøy kommune, Dyrøy boligstiftelse og Dyrøy Utleiebygg går i sammen om «Dyrøyprosjektet». Bygget kan stå ferdig om et par år.

– Nå satser vi i sentrum. Det blir et kjempeløft med nye boliger og nye næringslokaler. Hvis vi skal ha en videre utvikling i Dyrøy er dette et veldig stort behov. Politikerne i Dyrøy har vært enige om dette prosjektet i flere år. Vi har jobba med finansiering og klarlagt hva som er mulig. Og nå blir det renovering og bygging, sier ordfører Marit Alvig Espenes (Ap).

– 95–96 prosent av boligmassen i Dyrøy er eneboliger. Det bygges lite og det omsettes lite på markedet, så behovet for leiligheter ligger der, fortsetter hun.

– Et utrolig flott bygg

– Mange har jo vært skeptiske til disse planene, men Dyrøy kommune trenger disse leilighetene for å få ei videre utvikling. Kommunen har jo hatt en del gamle boliger som måtte selges for å gå inn i dette prosjektet. Vi har også eldre ute i utkantene som kanskje ikke ønsker å sitte alene i husene. Det er mange ønsker om å få lov å flytte inn, sier Per Jensen, styreleder i Boligstiftelsen.

– Det blir et utrolig flott bygg, sier Jensen og bretter ut tegningene.

– Blant annet skal det bygges atrium i fronten, sier han.

– Ja, her kan du kunne gå tørrskodd innaskjærs, supplerer styreleder Knut Arne Johansen i Dyrøy Utleiebygg AS.

Håper på å fylle opp

Dyrøy Utleiebygg AS skal nå sørge for tidsriktige næringslokaler i Brøstadbotn. De skal investere over 18 millioner.

– Det tok av i 2017. Vi fikk en perfekt mach med omstillingsprogrammet der både kommune, fylkeskommunen og stat er med. Vi har hatt en god kontakt med Husbanken som har vært positive til kombinasjonen boliger og næring. Bygget er jo forfalt ei stund og det er nok i siste liten for å berge bygget med renovering, sier Johansen.

– Vi har leietakere som blir med videre og vi håper at vi skal klare å fylle opp med næringsaktivitet. Da vi koblet disse planene til omstillingsprogrammet så vi at det er interesse. Folk er utålmodig etter å komme i gang, sier Alvig Espenes.

Finansieringen skjer i hovedsak med lån og tilskudd i Husbanken, samt lån i Kommunalbanken.

FRAMSIDA: Her er framsiden av Dyrøy utleiebygg. Foto: Plan Evo