Har du slike sedler liggende hjemme? Da må du skynde deg og veksle dem inn.

Snart blir de gamle 100- og 200-lappene ugyldig.

Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix 

nyheter

30. mai i fjor ble de nye 100- og 200-kronersedlene lansert. Det betyr at du nå har under tre måneder igjen på å enten bruke pengene eller sette de inn på konto før fristen går ut 30. mai 2018. Etter denne datoen er ikke pengene lenger gyldige som betalingsmiddel.

Ifølge Norges Bank er allerede 22 millioner eksemplarer av de gamle 100- og 200-kronersedlene tatt ut av sirkulasjon og erstattet med nye. Likevel gjenstår det fremdeles å bytte ut litt over halvparten av alle 100-kronersedlene og en tredel av 200-kronersedlene, som tilsvarer henholdsvis 11,7 og 10,3 millioner sedler skriver E24.

Sentralbanken er pliktet til å ta imot og veksle om gamle sedler i 10 år fra de ble ugyldig, så om du sitter igjen med ugyldige sedler etter fristen må du henvende deg til Norges Bank.