Over tusen har stemt — hvilket kommunevåpen vinner?

Avstemningen for Senja sitt kommunevåpen avsluttes i dag. Har du valgt din favoritt?

AVSTEMMING Stem på din favoritt til kommunevåpen for Senja kommune. Send FB STEM til nr. 2399 — vær med i trekninga av flotte premier. 

nyheter

Siden 26. februar har det vært mulig å stemme på en av forslagene til Senja sitt kommunevåpen.Debatten har rast på sosiale medier, og frem til i dag har over tusen personer stemt på det våpenet de mener representerer den nye kommunen.


En av disse blir Senjas nye kommunevåpen

Fredag ble de fem forslagene til nytt kommunevåpen for den nye Senja kommune presentert.


Stemmene

Mandag 12. mars er siste dagen for å stemme på et av forslagene. Etter dette blir resultatet lagt frem for fellesnemda som sitter med den endelige avgjørelsen på kommunevåpenet.

11. april skal vinner annonseres og forslagene blir premiert.

Frem til siste avstemningsdag, kan det se ut til at et av forslagene drar fra de andre. Hvilket det er vil ikke bli avslørt før konkurransen er avsluttet. Ellers er det veldig jevnt i toppen.


Slik kan du stemme blant de fem forslagene:

  • Send SMS som du starter med FB STEM til nr. 2399 (Eks.: FB STEM 1)
  • Du kan stemme frem til 12. mars (Kr 1,- pr. SMS)

- - - -

Dette hadde leder for prosjektgruppa som jobbet med kommunevåpene, Åsta Sortland, å si om forslagene når de ble presentert:

Forslag 1. Ørn mot fjell

Motivet viser en svevende ørn mot fjell, i sølv mot blå bakgrunn.

– Av de ulike forslagene som viste fugler var det både måker, terner, ørn og andre fugler, syntes gruppa at havørna er typisk for hele området. Fjellrekken i bakgrunnen vil nok også være et tydelig symbol for vår nye kommune for mange. Det er ingen andre som har brukt ørna i sitt kommunevåpen på denne måten, forklarer Sortland.

Forslag 2. Fisker

Motivet viser to fisker i sølv, som danner en «s-form» mot blå bakgrunn. Forlaget kom fra elever på en barneskole.

– Det ble satt sammen av to ulike ideer og her var blått og sølv et veldig naturlig fargevalg. Fiskeri og sjømat har vært og er en viktig næringsvei for området, og vi har mange tradisjoner og historie knyttet til havet og fisket. Fiskene kan representere mange ulike fiskeslag som alle er viktige for området, sier Sortland.

Forslag 3. Nordlys

Motivet viser grønt nordlys mot fjell i sølv, på mørk blå bakgrunn.

– Nordlyset er et mektig skue, og ingen andre kommuner som har valgt dette symbolet i sitt kommunevåpen. Nordlyset kommer i mange farger og former, og det er krevende å illustrere. Gruppa synes at designer Christel Nyheim har lyktes godt i dette forslaget. Det er ingen som har valgt å bruke nordlyset i sitt kommunevåpen, sier Sortland

Forslag 4. Ørn med fisk

Motivet viser en ørn med fisk i klørne, i sølv mot blå bakgrunn.

– Havørna er typisk for hele området. I dette forslaget har havørna fanget en fisk i klørne, og vi er tett på. Vi har vært opptatt av at den skal være gjenkjennelig og at de mest karakteristiske trekkene som nebb, hodeform, halefjær og lignende skal være gjenkjennbare, sier Sortland.

Forslag 5. Fjell og hav

Motivet viser en sort fjellformasjon med hav/bølger under, mot det som blir gull bakgrunn.

– Dette forslaget er ment å illustrere midnattssola mot fjell og hav, et gjenkjennbart symbol for området. Motivet er også inspirert av flere av ideene som kom inn i tillegg vil fjellformasjonen i bakgrunnen vil også her være gjenkjennbar for mange, sier Sortland.

Avstemningen avsluttes klokken 23.59 mandag 12. mars

Lik Folkebladet på Facebook — få varsel om de siste nyhetene. Når vi når 10.000 likere trekker vi tre vinnere, som får en termokopp og et digitalabonnement på Folkebladet