Nyhetsdøgnet 12. mars

Her er en oppsummering av nyhetsdøgnet lokalt, regionalt, nasjonalt og globalt.

POLITI: Det har vært lite aktivitet i de tre nordligste fylkene, natt til mandag 12. mars. Foto: Berit Roald / NTB scanpix  Foto: Berit Roald, NTB Scanpix

nyheter

14.59

E6 Nordkjosbotn: UP har avholdt fartskontroll. Det ble skrevet ut 16 forenklede forelegg for å ha kjørt med ror stor fart i 60-sona. – Høyeste fart ble målt til 79 kilometer i timen, opplyser operasjonslederen ved Troms politidistrikt.

06.08

Lenvik: I morgentimene melder NRK Troms at slurv fra UDI kan føre til at Hiwa Shariatzadeh i Lenvik ikke har skoleplass til høsten. Da de trakk tilbake utvisningen fra Norge, glemte de å fortelle at han må søke for å omgjøre avslaget på asyl. NRK Troms opplyser videre at UDI beklager at det tok seks månder før dette ble oppdaget.

I dag er han elev ved Senja videregående skole.

Norge

05.41: En bil skal ha kjørt inn i en lyktestolpe ved Åsen i Stavanger kommune, melder politiet på Twitter som skriver at skadeomfanget foreløpig er ukjent. E39 er midlertidig stengt i nordgående retning.

05.33: Statsminister Erna Solberg (H) mener foreldre som sier nei til vaksine utsetter egne og andres barn for fare. Les mer om dette her.

05.27: Ungdomspartiene har gått sammen om et opprop om økt satsing på forebyggende helsetiltak for å få ned kostnadene. Les mer her.

04.15: Tre personer er pågrepet etter skyting på Lambertseter i Oslo natt til mandag. Det er ikke noe som tyder på at noen er skadd i skytingen. Les mer om dette her.

Utenriks

02.49: Minst to personer omkom og flere ble skadd da et helikopter styrtet i East River i New York. Dette kan du lese mer om her.

01.49: CIA-direktør Mike Pompeo forsvarer USAs president Donald Trumps planer om å møte Nord-Koreas leder Kim Jong-un. Les mer om dette her.

01.37: Russlands president Vladimir Putin sier at han før åpningen av Sotsji-OL ga klarsignal til å skyte ned et passasjerfly som angivelig hadde en bombe om bord. Les mer her.