– Situasjonen er håpløs

Selv etter at han forsøkte å beskytte reinen med å ha den i innhenging er Nils Ole Oskal ille plaget med gaupa. Rovdyret lusker rundt utenfor gjerdet og skremmer dyrene hans.

BITT: Her er en rein som er blitt bitt av gaupe. Oskal håper å redde den.   Foto: Privat

- Å få skadefelling på gaupa er håpløst

nyheter

Etter å ha hatt rein ute på beite ved Mauken-området måtte reineier Nils Ole Oskal til slutt samle dyrene i innhengning. Årsaken var at at mange dyr forsvant eller kom blødende etter strupebitt fra gaupa.

– Vi har hatt mellom 20-30 rein som er dokumentert drept av gaupe, men i realiteten er det mange flere. Mange av de som er tatt, er kalvene fra i fjor. Senest i helga har vi hatt flere simler som har kraftige blødninger i strupe-regionen etter møte med gaupe. Dem prøver vi fortvilt å redde. Situasjonen er håpløs, fortsetter det slik blir det et problem for påsettinga når vi skal slakte, sier Oskal.