Utmeldinga kom på fredag, dagen etter kommunestyremøtet i Lenvik.

- Jeg kan bekrefte at jeg har meldt meg ut av Høyre, og at dette skjedde dagen etter kommunestyremøtet, sier Rognli til Folkebladet.

- Utmeldinga er ikke basert på en enkelthendelse, det er noe som har kommet over tid. Men det var en del hendelser i kommunestyret på torsdag som fjernet den siste rest av tvil som jeg måtte ha, sier hun.

- Gjør dette for egen del

Rognli sier at hun er klar over at det at hun melder seg ut av Høyre, kan tolkes som en seier for Arbeiderpartiet.

- Men det er det ikke. Mine politiske grunnforankring i Høyre, den endres ikke. Men så er det slik at jeg gjør dette helt for min egen del.

Dette betyr at jeg ikke gir meg i politikken. Overhodet ikke. Jeg blir med videre både i utvalg og kommunestyret, og jeg kommer til å fortsette å sette meg grundig inn i saker og legge min sjel i det, slik jeg alltid har gjort, sier Elisabeth Rognli.

- Avstand fra ukultur

– Dette handler om min integritet og den jeg er som menneske. Jeg er ikke villig til å gå på tvers av mine holdninger og verdier og har behov å ta avstand fra en ukultur med utbredte hersketeknikker.

Jeg gjør dette for min egen del, for integritet. Jeg spiller ikke et spill og har heller aldri gjort det, sier Elisabeth Rognli.