Nyhetsdøgnet 9. mars

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til fredag 9. mars.

RØYK Det kom røyk fra et sikringsskap ved denne frisørsalongen på Finnsnes fredag ettermiddag.  Foto: Carina Hansen

nyheter

Troms:

14.07

Finnsnes sentrum: Nødetatene rykker ut til en frisørsalong etter melding om røykutvikling i et sikringsskap. Politiet ankommet. Situasjonen er under kontroll, opplyser Troms politidistrikt på Twitter.

Operasjonsleder ved Troms politidistrikt, Morten Augensen, sier til Folkebladet like etter klokken 14 at politiet er på stedet og at alt er under kontroll der.

– Det var røykutvikling fra et sikringsskap, men det var ingen brannutvikling. Den som meldte om brannen gjorde alt helt riktig, sier han.

Brannsjef Arnstein Smevik i Lenvik brann og redning sier til Folkebladet at det var ei sikring tilhørende en varmekabel som hadde gått, og skapte ei elektrisk røyklukt.

– De ansatte på Eclipse gjorde alt helt riktig ved å ta kontakt. For oss var det ikke noe mer å gjøre da vi kom til stedet enn å konstatere at situasjonen var under kontroll, sier Smevik.

11.57

Møllerhaugen/Vakkerhumpen: Schæfer-hund løper rundt i Berrskallen- og Vakkerhumpen-området. Mulig den kommer fra Møllerhaugen. Ring 02800 dersom du savner en schæfer i aktuelt området, oppfordrer politiet på Twitter.

05.55

Tromsø: Trafikkontroll på Stakkevollvegen. En fører fikk førerkortet beslaglagt grunnet for høy hastighet

Norge:

370 nye politistillinger

Politiet får 370 nye stillinger i 2018. Dermed kan målet om to tjenestemenn per 1.000 innbygger nås før tiden, sier Høyre.

– Vi satser på å levere før planen, sier Høyres Peter Frølich til ANB. Det opprinnelige anslaget for å nå for bemanningsmålet var 2021. Nå kan det skje innen 2020.


Høyre og eggdonasjon

Åtte av Høyres femten fylkeslag har så langt gjort vedtak i spørsmålet om eggdonasjon, og alle sier ja. I de sju som ikke ennå har gjort vedtak, var det flere som vedtok å si ja i fjor, skriver Aftenposten.

– Mitt inntrykk er at det ser ut som det er blitt et rimelig stort flertall for eggdonasjon, sier Tina Bru, som leder Høyres kvinneforum.

Verden:

Trump skal møte Kim

Nord-Koreas leder Kim Jong-un har invitert USAs president Donald Trump til samtaler, opplyser sørkoreanske myndigheter. Presidenten har takket ja.

Det er ventet at partene vil møtes innen mai, kunngjorde lederen for den sørkoreanske delegasjonen i USA, Chung Eui-yong, på en pressekonferanse torsdag kveld.


Obama i samtaler med Netflix

USAs tidligere president, Barack Obama, er i forhandlinger med Netflix om en serie, melder New York Times.

Kilder sier Netflix ønsker å betale Obama, og kona Michelle, for eksklusivt innhold som kun vil vises på strømmetjenesten. Hva slags format det er snakk om eller hvor mange episoder er ukjent.

Rangers-tap tross Zucca-scoring

Mats Zuccarello fikk nettkjenning i siste periode da New York Rangers møtte Tampa Bay Lightning. Nordmannens scoring i begynnelsen av kampens tredje periode var likevel ikke nok til å hindre at vertene i Florida vant oppgjøret 5–3 etter å ha ligget i føringen helt fra start.