Fossbakk forteller at de må stenge tirsdag og onsdag før den store åpningsdagen på torsdag.

Er foran tidsskjema

Han forteller at Eliseus Rønhaug og ordfører Sigrun Wiggen Prestbakmo skal stå for åpningen. I tillegg kommer det flere prominente gjester fra Coop-systemet.

– Vi står på nå, bare i går kom det 100 paller med varer. Vi ligger foran tidsskjema og butikken begynner å se bra ut. Dette blir mye bedre enn tidligere. Vi får nå hele sortimentet til Extra. Det har vi ikke klart å ha i den gamle butikken. Nå har vi lagt oss på det største sortimentet. På enkelte vareområder har vi det samme som butikkene i Tromsø. Vi prøver å legge opp slik at folk skal slippe å dra ut av regionen for å kjøpe dagligvarer. I butikken blir det mye nye dagligvarer som folk ikke har sett før. Vi satser, så for kundene avgjøre om vi lykkes, sier Fossbakk.

Tar hensyn til andre butikker

– Vi skal ikke ha så mye faghandel som for eksempel Bardu har. Jeg har ikke lyst til å ha så mye fordi vi har flere små bedrifter i Salangen. Og de tåler ikke at vi kommer inn og tar markedet. Men noe skal vi ha også videre. Jeg tenker å supplere med noen faghandelvarer som ikke finnes på Sjøvegan, sier han.

– Jeg allerede fått mye skryt av butikken og sortimentet. Konsulentene som har vært her sier at denne butikken er den fineste butikken de har arbeidet med. Det tyder godt, sier han.

Passerte 60 millioner i fjor

– Vi fikk jo et voldsomt løft etter vi ble Extra-butikk. I fjor passerte vi 60 millioner kroner. Det kommer nok av et stort sortiment og lave priser. Og nå vil folk merke dette enda mer. Absolutt alt er nytt i denne butikken, og de ansatte vil få skikkelige arbeidsforhold, sier han.

– Det er fantastisk at Coop har satset så mye i vår region som på Bardufoss, Sørreisa, Dyrøy og Sjøvegan, sier Fossbakk.

– Har gjort en bra jobb

Bygningen er på over 1500 kvadratmeter der bruksarealet i førsteetasjen blir på 1386 kvadratmeter. Eiendomssjef Beate Nemeth i Coop Nord er overordna ansvarlig for byggingen.

– Det meste er ferdig, det gjenstår nå bare litt innredningsarbeid og klargjøring. Byggeprosessen har gått greit, vi åpner etter den opprinnelige planen vi hadde. De som har jobba med bygget har gjort en bra jobb. Men noe utendørsarbeid må utsettes til våren på grunn av telen. Men det blir parkering for dem som kommer, sier Nemeth.

Hovedentreprenør på bygget er Block Berge Bygg AS. Bygget settes er satt opp på ei steinfylling som stammer fra utsprengning en på Salangsverket i forbindelse med byggingen til Salangsfisk AS.

Det jobbes for fullt for å få alt på plass i nybutikken. – Vi ligger foran tidsskjema og butikken begynner å se bra ut, sier Fossbakk Foto: Morten Dokka