På én og samme biltur samlet kompisene opp bøter for 90.000 kroner og hver sin fengselsstraff

To unge menn fra Midt-Troms må sone fengsel og er blitt fratatt førerkortet etter å ha byttet på å fyllekjøre en bil.

DØMT: To menn på 25 år ble dømt for fyllekjøring i Senja tingrett.  Foto: Stian Andre Lund

nyheter

Det var i fjor sommer at de to mennene fra Midt-Troms (begge 25) satte seg bak rattet på en bil etter å ha vært på en fest på Senja. Begge hadde drukket alkohol, hvorpå den ene hadde en alkoholkonsentrasjon på 2,33 promille og den andre på 1,92 promille.

Den ene mannen kjørte bilen et stykke mens den andre var passasjer, før de så stoppet og den andre mannen satte seg bak rattet og kjørte videre. Kjøreturen endte i en utforkjøring hvor begge havnet på Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN) med lettere skader.