Da talerstolen ble åpnet for spørsmål rettet til sakslista, ga Kay Erling Ludviksen (Ap) kritikk mot ordfører Geir-Inge Sivertsen og ønsket at han skulle svare på noen spørsmål som innledning til saken.

– Slik kan kommunestyret avgjøre om ordfører er inhabil i behandling av saka, sa Ludviksen

«Kommunalsjef opplyste at hun hadde fått telefon fra rådmannen om at avgjørelsen om akuttbolig var omgjort av ordfører. Hun visste imidlertid ikke på hvilket faglig grunnlag», heter det i rapporten.

– Hvem snakker sant?

– Kan ordfører som ombudsmann gjøre slike vedtak? Hvis ikke du hvem har omgjort avgjørelsen? Hvem snakker sant i denne saken og kan du fortelle hvordan du har involvert deg i denne saka, spurte Ludviksen fra talerstolen.

– Det vil virke som om jeg forsøker å påvirke saka. Jeg ser det som naturlig at jeg svarer på dette som en del av saken, svarte Sivertsen.

Saken skal behandles i løpet av torsdag, 8.mars. Kommunestyret startet møtet klokken 12 og er forventet til å holde på utover ettermiddagen.

Se på ansettelser

Kommunestyret ønsker at en skal se nærmere på interne ansettelsesprossesser de siste fem årene for å avdekke om det finnes flere feilbehandlinger.

Jasmin Agovic Nordaas (uavhengig representant) ba fra talerstolen om at kommunen må se nærmere på ansettelsesprosessene som tidligere har blitt gjort i interne ansettelser.

Samtlige som fulgte etter på talerstolen var enige i forslaget. Og etter en fem minutter lang gruppemøte kunne Lenvik Frps Toni Nylund fortelle at de var enige i tilleggsforslaget til Agovic Nordaas, men ba om at kontrollutvalget selv bestemmer hvor lang tid tilbake dette skal gå.

Da saken gikk til votering var det ingen som sa imot verken forslaget til Agovic Nordaas eller innstillingen som da ble enstemmig vedtatt.

Jasmin Agovic Nordaas ba fra talerstolen om at kommunen må se nærmere på ansettelsesprosessene som tidligere har blitt gjort i interne ansettelser. Foto: Carina Hansen