Russen klar for nok et krafttak

Minst 60 russ er klare til å gå som bøssebærere torsdag og fredag i forbindelse med aksjonen «Krafttak mot kreft».

BØSSER: I forbindelse med Kreftforeningens aksjon «Krafttak mot kreft» skal nær 25.000 bøssebærere besøke norske hjem. Russene Mona Strøm (f.v.), Kamilla Viberg, Klarise Smuk og Kathrine Olsen står blant andre klar til å gå ut med bøssene.   Foto: Privat

Krafttak mot kreft
  • Krafttak mot kreft er Kreftforeningens faste årlige bøsseaksjon
  • Hvert år får flere enn 32.800 nordmenn kreft. Det vil med andre ord si at hver dag får 90 personer en kreftdiagnose i Norge.
  • Mer enn en kvart million nordmenn lever med eller etter kreft.
  • Minst 1 av 3 lever med senskader av varierende grad. Senskader er helseproblemer som varer i mer enn ett år etter avsluttet behandling, eller som opptrer ett år eller mer etter avsluttet behandling.
nyheter

Det er russen ved Senja videregående skole og Nordborg videregående skole som skal ut som bøssebærere torsdag og fredag

Det forteller aksjonsleder ved Senja videregående skole, Kamilla Viberg, til Folkebladet.

– Torsdag går vi ut med bøsser på ettermiddagen og utover kvelden, og vi kommer også til å gå litt fredag. All inntekt fra bøsseaksjonen går rett til «Krafttak mot kreft», som i år er dedikert til dette med senskader etter kreftbehandling — altså de som er fri for kreft, men som sitter igjen med skader, sier Viberg.

Mer enn 60 bøssebærere

Russen kommer til å gå som bøssebærere på Finnsnes og på Senja.

– Hvor mange russ skal gå rundt med bøsser?

– Vi har ikke fått det konkrete antallet ennå, men det er omlag 60 stykker. Vi håper selvfølgelig p åat det blir enda flere, slik at vi kan bidra til å samle inn så mye som mulig til en god sak, sier aksjonslederen.

Det at russen bidrar som bøssebærere under Krafttak mot kreft er blitt en tradisjon, og det synes Viberg er fint.

– Det at vi russen kan være med og fronte en sak som dette er fint, og noe de aller fleste ser på som en positiv ting å ta del i. Det er jo også greit for russen å ikke bare forbindes med fyll og fanteri, sier Viberg.

Målet er å slå rekord

– Hvor mye håper dere å samle inn?

– Fjorårets russ satte standarden ganske høyt da de slo ny rekord. Det viktigste er å få inn mest mulig penger til «Krafttak mot kreft», men målet er selvfølgelig å sette en ny rekord, sier Viberg.

Fjorårets russ klarte å samle inn hele 224.000 kroner til aksjonen.