Lille Lotte fikk splitter ny pulk

For tiende år på rad er årets barnebybaby kåret. Denne gangen var det Lotte Nylund som stakk av med tittelen og en finfin pulk.

PULKUTDELING: Ida Olsen og datteren Lotte Nylund var onsdag hos Fødestua i Midt-Troms for å få utdelt barnebypulken. Det var Anne Grete Rånes, daglig leder av fødestua, som fikk det ærefulle oppdraget med å overrekke pulken.   Foto: Maria Holm Simonsen

BARNEBYBABY: Lille Lotte var litt preget av stundens alvor da hun skulle fotograferes med pulken.  Foto: Maria Holm Simonsen

nyheter

– Det var en artig telefon å få. Jeg ble nesten litt ekstatisk, forteller mamma Ida Olsen humrende om øyeblikket da hun fikk overbrakt det glade budskap fra Fødestua i Midt-Troms.

Datteren, Lotte Nylund, var nemlig kåret til årets barnebybaby for 2017, og vant med det en splitter ny pulk.

– Det var nesten ikke til å tro. Hittil har vi lånt svigermor og svigerfar sin pulk, og nå får vi endelig vår egen. Vi har vært på fire skiturer med Lotte allerede, men nå skal det blir enda flere, smiler Olsen.

Hun forteller at datteren, som snart er ni måneder gammel, elsker å sitte i pulk.

Baby nummer 42

Alle barn som er født hos fødestua er med på trekninga om å bli årets barnebybaby. I fjor var det 98 småtotter som «konkurrerte» om tittelen, men det var altså lille Lotte som trakk det lengste strået.

– Vi har en offisiell trekning der alle fødselstallene legges i en stor kumme, forteller daglig leder av fødestua, Anne Grete Rånes.

Lotte var det 42. barnet som ble født hos fødestua. Den lille jenta ble født 12. juni.

Unik pulk

Det er Amfi Finnsnes som står for pulk-premien.

Det synes Rånes at senteret skal ha skryt for.

– En pulk som dette koster jo litt, så det er en fin oppmerksomhet å gi til babyer som er født her på fødestua, sier Rånes.

Pulken er også utsmykket med noen detaljer som gjør at den nok skilles seg litt ut i skiløypene. På skjermen står tittelen «Årets barnebybaby», og på siden av pulken kan man lese slagordet «I fjor på vei, i år på tur».

– Det er noe som mange legger merke til. Jeg har snakket med tidligere vinnere av pulken som forteller at de blir stoppet i løypa, og da har de jo en fin historie å fortelle, smiler Rånes.

Ida Olsen synes også det er kjempegøy at datteren skal sitte i en nokså unik pulk.

– Det er kjempetøft, smiler hun.