– Fortsatt viktig å markere kvinnedagen

– Unge kvinner mener det er viktig å markere kvinnedagen. Det sier russepresident og revysjef på Senja videregående skole.

MARKERER: Disse studentene mener kvinnedagen fortsatt er viktig å markere, men at protestene, debatten og togene har gått fra gata til nettet. (Fra venstre) Maiken Westby og Mona Strøm.  Foto: Carina Hansen

nyheter

Selv om man ikke ser kvinner i tog, utenom i større byer som Oslo, Trondheim og Tromsø, markerer kvinner 8. mars. Kampen har gått fra gata til nettet, mener to sisteårsstudenter på Senja videregående skole.

– Personlig er det en veldig viktig dag. Det som gjør den så spesiell i år er at det har vært mange diskusjoner som følge av #metoo-kampanjen. Det gjør at det er ekstra viktig å fortsatt ha denne dagen. Det er bra at kvinner og arbeidet som er blitt gjort i forhold til likestilling blir satt pris på. Det er viktig at trakassering, likelønn og utfordringer kommer frem i lyset, sier russepresident og avganselev Mona Strøm til Folkebladet.