Til Folkebladet sier Wiggen Prestbakmo at verken hun eller Sandra Borch ønsker et partipolitisk spill i denne saken.

– En avsporing

Men hun klarer ikke å la Kent Gudmundsens (H) uttalelse i Folkebladet tirsdag stå ukommentert. Gudmundsen sa det var hyggelig å se at Borch i etterkant er enig i årsmøteuttalelsen fra Troms og Finnmark Høyre.

– Nei, Sandra er kjent for å fronte denne saken, helt siden for fire år siden. Derfor blir Gudmundsens respons en avsporing. Denne saken har en mer omfattende historikk enn å være en årsmøteuttalelse fra Troms og Finnmark Høyre, slår hun fast.

Kort om saken:

Salangen tok initiativet

– Initiativet mot Stortinget kommer ikke fra Troms og Finnmark H, men fra Salangen, med støtte fra tre regionråd, samt flere enkeltkommuner. Undertegnede tok opp dette i møte med Troms-benken 16. februar, samt at jeg også har henvendt meg skriftlig til departement og komité i desember 2017, samt Troms-benken etter nyttår. Har også vært i dialog med fylkesleder i Troms H og Troms KrF, sier Wiggen Prestbakmo.

Sikre innbyggernes interesse

Wiggen Prestbakmo fortsetter å «korrigere» Gudmundsen.

– Troms Senterparti gjorde vedtak om fjerning av 2,5 km-regelen under fylkesårsmøtet 17. februar, etter forslag fra Salangen Senterparti. Denne saken er viktig for mange i Troms, da bør forslaget behandles med det for øye å sikre det som er i innbyggernes interesse, det vil si sikre lokal forvaltning av hyttekjøring, sier hun.

– Bruk tid på forslaget

– Jeg oppfordrer Troms-benken og våre øvrige sentralt folkevalgte til å bruke tid på forslaget, og gjøre et godt vedtak for innbyggerne i Troms og andre områder av landet der denne problemstillingen er særlig aktuell. Jeg skjønner at for noen partier er saken vanskelig, av ulike årsaker. Alle forsøk på å spore av det saken faktisk gjelder, vil skuffe svært mange, avslutter Prestbakmo.

Kent Gudmundsen sa det var hyggelig å se at Sandra Borch i etterkant er enig i årsmøteuttalelsen til Troms og Finnmark H. Det førte til reaksjoner. Foto: Jan-Erik Bergstad