Ønsker jobb og mulighet til å klare seg selv

Mindreårige flyktninger på Finnsnes sliter med å finne seg jobb. De mangler nettverk som mange andre lokale ungdommer har. Få av dem får tilbakemelding etter å ha søkt på jobber.

JOBB: Her er noen av guttene som håper på jobb i Finnsnes-området. Drømmen er å tjene penger til oppkjøring og førerkort. Fra venstre: Ehsanullah Popalzai, Hussain Ali Ebrahimi, Vera Jane Stigen og Gulkhan Safai.  Foto: Carina Hansen

nyheter

De er under 18 og kommer fra Afghanistan. De har bodd her en stund og går på skole på Finnsnes for å lære seg norsk. Som de fleste andre ungdommer som kommer fra distriktet er et førerkort alt de ønsker seg til 18-årsdagen. Men det er dyrt og Lenvik kommune har ikke en ordning hvor flyktninger kan få økonomisk hjelp til å ta lappen.

Hussain Ali Ebrahimi (17) blir myndig i neste måned, og sier han har søkt på mange jobber. Hans høyeste ønske er å kunne få penger nok til å kjøre opp til sertifikatet.