Det forteller politibetjentene Kristine Stemnes og Sandra Johansen ved Målselv lensmannskontor.

Omdømmearbeid

Mange gjorde store øyne og lurte på om det hadde skjedd noe alvorlig i bakkene da politiet plutselig troppet opp i Målselv fjellandsby fredag formiddag. De hadde med seg slalomski, hjelm og ski og heiv seg like godt ut i bakkene sammen med barna.

Gjorde store øyne da politiet dukket opp - se innslag her.

– Når vi først kom hit i dag så virket det som at folk var litt overrasket og tenkte at «nå har det skjedd noe». Men etterhvert som vi begynte å ta kontakt og snakke med folk og smile så ga de uttrykk for at de syntes det var positivt at vi er her og har lyst å stå på ski og ake sammen med oss. Det synes vi er kjempemorsomt, forteller Stemnes og Johansen.

– Det var jo faktisk noen som sa her at «se, politiet kan også smile». Og det er jo det vi ønsker å få fram med å være her i dag, sier Johansen.

For besøket i alpinbakken er en del av politiets omdømmearbeid.

– Viktig å være folkelig

– Vi hadde lyst til å ta oss en dag i bakken blant folk; stå på ski og ake. Det er jo viktig å være der det er folk. Og nå som det er vinterferie og det er mange barn og ungdom her i bakken så er det fint å være litt med dem og snakke litt med dem, for å vise at vi er vanlige mennesker vi også og at det går ann å snakke med oss, sier Stemnes.

– Det er veldig viktig for oss å vise at vi også kan være folkelig, og at vi ikke bare kommer når det er noe negativt som skjer. Men at vi også kan være her og nås når det er behov, sier Johansen.

Og de fikk mange smil fra både barn og voksne i bakkene.

– Vi synes det er greit at de er her, og at de blir kjent med ungdommen, sier venninnene Birte Dragvik Boger og Siri Alida Vollstad Dybvik (begge 14).

– Det er nok smart av dem at de gjør slikt og ikke bare kommer når det er noe galt, sier Dybvik.

Noen fikk sågar kjøre sammen med politiet ned bakkene. Venninnene Sara Kosmo Sørensen, Hanna Hegglund Rørnes, Emily Fossmo Sørensen og Adele Hegglund Rørnes syntes det var stor stas.

– Det er artig at politiet er her. Det gikk bra å kjøre med dem, de var flinke på ski, gliste venninnene da de kom ned.

I HEISEN: Politibetjentene Kristine Stemnes og Sandra Johansen ved Målselv lensmannskontor tilbragte fredagen i skibakken i Målselv fjellandsby sammen med folk. Alle foto: Susanne Noreng Foto: Susanne Noreng
PÅ SKI: Politiet kjørte ski sammen med barna til deres store fornøyelse. Foto: Susanne Noreng
BRA: Venninnene Birte Dragvik Boger og Siri Alida Vollstad Dybvik (begge 14) synes det er greit at politiet kommer i bakken og blir kjent med ungdommen.
BYGGER OMDØMME: Politibetjentene Kristine Stemnes og Sandra Johansen ved Målselv lensmannskontor ville vise folk at politiet også kan være folkelig. Foto: Susanne Noreng