Siden det er stor aktivitet i de tradisjonelle skreifiskeområdene langs kysten, mener Fiskeridirektoratet at også risíkoen for uregelmessigheter øker. Derfor setter direktoratet inn ekstra ressurser, opplyses det på direktoratets nettsider.

– Det betyr at det er flere inspektører til stede i lengre tidsrom enn vi vanligvis er i havner og på mottak som tar imot skrei. Det er satt av ekstra ressurser til utvidet kontroll og vi skal kontrollere at regelverket for fangsting, rapportering, landing og mottak og omsetning av fisk blir fulgt, sier seksjonssjef for ressurskontroll i region Nordland, Frank Ove Olsen.

Inspektørene vil ha flere timer på jobb, og vil også jobbe i helgene.

– Vi vil blant annet legge vekt på korrekt veiing av fangster, at landings- og sluttsedler blir utfylt ved landing i tråd med forskriften og med mottakenes journalplikt, sier Olsen.

Det vises blant annet til at mottakene skal føre journaler med opplysninger om ethvert mottak.

– Fiskeridirektoratet vil være til stede i utvalgte havner, og vil i tillegg være til stede på havet med den nye oppsynsbåten «Rind».

Direktoratet viser til at de ofte vil stå som garantist for at norske sjømatprodukter er lovlig fisket, og at høstingen av havet er bærekraftig.

– For at Fiskeridirektoratet skal kunne ha en slik garantistrolle er det viktig at vi driver kontroll med fisket og at det gjøres på en slik måte at også fiskerinæringen har tillit til kontrollen vi utfører, sier Frank Ove Olsen.