I det siste regnskapet i Brønnøysundregistrene fra 2016 kommer det fram at selskapet hadde en negativ egenkapital på 321.979 kroner. Og selskapet hadde over 5,1 millioner kroner i gjeld.

Fant ikke løsninger

Molkom AS het tidligere Millionfisken Eiendom AS, som var et datterselskap av Millionfisken AS. Konkursen er åpnet etter oppbud. Molkom AS er eier av moloen på Sjøvegan og hadde planer for å utvikle området blant annet med et anlegg med båtplasser.

– Selskapet var i en vanskelig situasjon. Vi har lenge prøvd å finne løsninger for innfri forventningene til kreditorene og samtidig utvikle området slik at vi hadde et inntektsgrunnlag. Men det gikk bare ikke til tross for at vi har prøvd mange forskjellige scenarioer. Vi har hatt flere møter med de forskjellige kreditorene, men det har bare ikke vært mulig, sier styremedlem i selskapet, Torkel Rørstrand.

– Var det vanskelig å få folk på lista for kjøp av båtplasser?

– Nei, det var det for så vidt ikke, men vi kom aldri så langt fordi vi var nødt til å prøve å rydde opp i gjelda, sier han.

– Hvem er de største kreditorene?

– Det er både private firmaer og offentlige. Men jeg vet ikke om jeg vil gå i detaljer på hvem det er. Men dette er en kinkig sak fordi det er veldig mange som har bidratt med sponsormidler og tid for å prøve å få det til. Det er Salangen det er snakk om. En attraktiv plass, men samtidig ei lita bygd. Da er det ikke så lett. En ting at selskapet har fem millioner kroner i gjeld, men det må også investeres flere millioner kroner i ei ny båthavn, sier Rørstrand.

Glad for å ha moloen

– Har Salangen kommune gitt garantier for noe av gjelda?

– Nei, det har de ikke gjort, svarer han.

– Men nå er moloen der. Det skal vi være veldig glad for, fortsetter Rørstrand.

På lang sikt var planen å utvikle båthavna med 100 båtplasser.

– Vi så på mulighetene for en begrensa oppstart slik at vi kunne selge båtplasser etter hvert til en pris på omkring 100.000 kroner. Men det var ikke stort nok inntektsgrunnlag for så store investeringer, sier han.

– Hva kan skje fremover?

– Først må vi ha en bobehandling av selskapet. Det er opp til bobestyrer å avgjøre om det blir kreditorene som får eierskapet til moloen. Personlig håper jeg at noen ser muligheten for å videreføre det arbeidet som er gjort med å etablere ei småbåthamn. Det er en veldig viktig bit i forhold en videre utvikling av Sjøvegan. Men det er klart at det kan bli en utfordring siden mange har brukt mye tid og ressurser over flere år uten å klare det, sier han.