Troms

18.11

Nordkjosbotn: Bil mot elg, ingen personskade. Elgen ligger i veigrøfta, ennå i live. Viltnemda er varslet og tar hånd om dyret, opplyser Troms politidistrikt.

08.57

Tromsø: Sivert Høyem – vokalist og frontfigur i bandet «Paradise» – forlater bandet, og samtlige av bandets konserter blir avlyst. Dermed ryker også en av headlinerne til årets Bukta-festival. Det skriver Itromsø. Les mer her.

07.29

Narvik kan få økonomisk drahjelp fra Tromsø, skriver NRK Troms. "Tromsø kommune bør støtte selskapet som jobber for å få Alpin VM i 2025 til Narvik med 100 tusen kroner", forslår administrasjonssjefen.

06.33

Tromsø: En mann, 27 år gammel, er brakt til Universitetssykehuset i Nord-Norge (UNN) etter å ha falt ut av et vindu på et av byens hoteller. I en oppdatert melding klokken 07.56 melder Troms politidistrikt at fallhøyden trolig var på sju-åtte meter. "Åstedsundersøkelser og vitneavhør utført på stedet", heter det i meldinga. Mannen var bevisst da han ble tatt med av ambulanse, men ikke i stand til å bli avhørt.

05.10

Tromsø: En 19 år gammel jente er innbrakt av politiet da hun på grunn av beruselse ikke er i stand til å ta vare på seg selv. Det skrivr Troms politidistrikt i en Twitter-Melding.

04.27

Harstad: Politiet har innbrakt en kar i midten av 20-årene grunnet beruselse. Mannen hadde sovnet av i en taxi. "Fortsetter sin søvn hos oss", skriver politiet på Twitter.

Norge

10.02 Om du skal ringe til politiet på telefon 02800, koster det inntil 2,99 kroner per minutt. Forbrukerrådet frykter at konsekvensen av det blir at politiet går glipp av tips. Det skriver TV2. Les mer her.

09.18 En person er alvorlig skadet etter kollisjon mellom traktor og personbil i Atlanterhavstunnelen i Kristiansund. Det melder Nettavisen. Les mer her.

07.25 Stovner-Natteravner slår alarm om narkobruk og bevæpning blant barn og ungdom. Det skriver Klassekampen.

– Vi har aldri før hatt så mange sinte ungdommer som vi har nå, sier leder av Vestli Vel, Annstein Garnes. Les mer her.

07.04 Ap-leder Jonas Gahr Støre ber stortingspresident Olemic Thommessen (H) om å trekke seg etter byggeskandalen. Det skriver NRK.

– Hvis ikke bør partiene som valgte ham, finne en ny stortingspresident, mener Ap-lederen. Les mer her.

05.59 Gjøvik:  Fredag avgjør  retten om Valdres-saken utsettes. Torsdag ble det begjært utsettelse fra forsvarerne til den tiltalte kvinnen (46). Saken ble sist utsatt i april i fjor, etter at kvinnen på grunn av fall i blodsukkeret ble innlagt på sykehus.

05.57 Malm, Steinkjer: Politiet har mottatt en melding fra et avisbud om en person i sovepose. Mannen er av utenlandsk opprinnelse, og politiet opplyser at det derfor var utfordrende å kommunisere med han. "Minus 23 grader på stedet — kjøres direkte til legevakta", melder politiet i Trøndelag.

02.55 Kristiansand: Noen har utløst brannalarmen på et spisested. Spisestedet ser gjennom video fredag og vurderer å anmelde forholdet. Det melder politiet i Agder.

01.29 Oslo: 100 politifolk var med i en væpnet razzia mot fem ulovlige pokerklubber i Oslo. Fem personer er siktet etter aksjonen, skriver NRK. Les mer her.

00.48 Jømna: Politiet i Innlandet  melder om en elgpåkjørsel som har medført at en tømmerbil har mistet deler av lasten i veibanen. Politiet måtte omdirigere trafikken i forbindelse med opprydding.

Verden

05.12 USA: Donald Trump møtte torsdag våpenorganisasjonen NRA for å diskutere hvordan skoleskytinger kan unngås. Det ble et «godt (flott) møte», skrev presidenten på Twitter. Gruppen som arbeider for retten til å bære våpen var også fornøyd med møtet. Det melder NRK.

01.49 USA: En 17-åring fra Dallas-området er arrestert etter at politiet så ham sitte i en bil med våpen og ammunisjon utenfor et idrettsarrangement ved en skole. Gutten hadde en halvautomatisk rifle og 100 patroner i bilen da han ble arrestert for brudd på våpenloven og for besittelse av narkotika, melder NTB.

23.47 Venezuela: Presidentvalget i Venezuela er utsatt til 20. mai, opplyser valgkommisjonen i landet. Valget skulle vært holdt 22. april. Beslutningen kommer som følge en avtale som er inngått med opposisjonen, opplyser kommunikasjonsminister Jorge Rodriguez. Det melder NTB.