Som Folkebladet har omtalt opplever Katrine Boel Gregussen at det stilles spørsmål ved at hun sitter i kontrollutvalget samtidig som hun er ansatt i Lenvik kommune. Dette med bakgrunn i at en slik kombinasjon av roller ikke er forenlig med kommuneloven. Gregussen har uttalt til Folkebladet at hun ikke oppfattet det at hun jobbet i en stilling på vel 19 prosent ved en interkommunal avdeling var noe problem, men har påpekt at hun nå har sagt opp stillinga ettersom hun har fått ny jobb utenom kommunen.

– Men burde ikke et kontrollorgan som kontrollutvalget ha styr på dette?

– Kontrollutvalgets medlemmer er valgt av kommunestyret, og det er opp til hvert enkelt medlem å følge opp kriteriene man er valgt inn på. Samtidig er det sånn at Katrine Boel Gregussen har vært en tydelig stemme i kontrolluvalget, som på ingen måte har favorisert arbeidsgiveren sin som åpenbart har vært Lenvik kommune. Det er det ene, og det andre er at alle vedtakene i kontrollutvalget har vært enstemmige. Dermed hadde ikke vedtakene stilt seg noe annerledes uansett hvordan ting hadde vært, sier Hanssen.

Under press i lang tid

Kontrollutvalgslederen mener for øvrig det er påfallende at det akkurat nå stilles spørsmålstegn ved Gregussens verv i kontrollutvalget.

– Kontrollutvalget har i lang tid vært under press i forbindelse med de sakene vi har holdt på med. Derfor synes jeg det er påfallende at dette kommer nå, sier han.

– Hvordan har dere i kontrollutvalget det nå?

– Selvfølgelg har det vært tøffe tider, men vi står han av og følger opp det vi skal. Vi opplever også å bli kontaktet av veldig mange som har lyst til å fortelle sine historier, så det er klart det er krevende, sier Hanssen.

Overlevert dokumentasjon

I KomRev Nords rapport fremkommer det at Lenvik kommune i forbindelse med revisjonen langt ifra har klart å legge frem all etterspurt dokumentasjon. Fra kommunen har man sagt at de ikke klarte å finne den manglende dokumentasjonen. Derfor vakte det oppsikt da den tidligere innkjøpssjefen i Lenvik, Tor Arne Selvli, nylig stod frem i Kommunal Rapport og sa at han hadde overlevert dokumentasjon han satt med til kontrollutvalget.

– Hva gjør dere med denne dokumentasjonen?

– Den videresendte jeg umiddelbart til KomRev Nord. For øvrig opplyste den tidligere innkjøpssjefen til meg at denne dokumentasjonen var arbeidskopier han hadde tatt for å jobbe hjemmefra. Han overleverte denne dokumentasjonen til kontrollutvalget på eget initiativ, sier Hanssen.

Ståa per nå er at kontrollutvalget er ferdig med sitt arbeid i den aktuelle saken.