Terje Konradsen opplyser at Lenviklista allerede har skiftet navn til Senjalista, en navneendringa som selvfølgelig er gjort i forbindelse med at de fire senjakommunene fra 1. januar 2020 slås sammen til Senja kommune. Konradsen forteller at navneendringa ble registrert i Brønnøysundregistrene allerede 12. juli i fjor.

For hele kommunen

– Hvordan blir lista seende ut?

– Nei, vi har fortsatt en jobb å gjøre der, men vi har jo fortsatt god tid på oss, sier Konradsen.

Lenviklista har i dag fire representanter i Lenvik kommunestyre — Jon Kvistad, Terje Konradsen, Tor Aune og Renate C. Leiknes.

– Får dere også inn folk fra de andre kommunene i Senjalista?

– Håpet er at Senjalista — når den kommer i drift — skal representere hele den nye kommunen, og det er jo en masse dyktige folk der ute. Allerede har vi fått masse gode signaler fra folk som kan være aktuelle for å være med på lista, sier Konradsen.

Han var med på å starte opp Lenviklista i 2011.

I Berg kommune er det i dag to bygdelister representert i kommunestyret, Berg Samlingsliste og Berg Fellesliste. Kjell Egil Johansen, som representerer sistnevnte liste, tror ikke at Berg Felleslista kommer til å eksistere inn i den sammenslåtte kommunen.

Tviler på en fortsettelse

– Det er ikke tatt noen avgjørelse for verken det ene eller det andre, men jeg tviler på at lista blir videreført. Bygdelister, samlingslister eller lignende er jo dannet på sine grunnlag, så jeg tviler på at så mange begynner med det inn i nykommunen, sier Johansen.

– Da kommer det kanskje som en overraskelse at Lenviklista videreføres med Senjalista?

– Det er vel en liste for noen som ikke føler seg hjemme i andre partier, og det er jo helt greit — bare det blir politikk for hele Senja.

Johansen frykter ikke at etableringa av storkommunen Senja kommer til å gå utover demokrati og representasjon i kommunestyret.

– Hvis vi vil ha dette til å fungere, så får vi det kjempegodt til. Dette blir jo en helt ny sak, og så må vi bare ta det derfra.

Folkebladet har ikke lyktes med å komme i kontakt med noen fra Berg Samlingsliste.

Terje Konradsen opplyser at Senjalista ble registrert i fjor sommer. Foto: Maria Holm Simonsen