Det var Kommunal Rapport som tirsdag ettermiddag kom med den oppsiktsvekkende nyheten. I begjæringen viser kommuneadvokat Bjørn Stefanussen til at saken har fått stor oppmerksomhet i media og av hensyn til de impliserte parter er det viktig å komme til bunns i saken.

Slaktes i rapport - les saken her.

Stefanussen mener rådmannen ikke bare skal ha en kopi av det han har sendt til kontrollutvalget, men også må få hånd om hans private datamaskiner.

Beslag i privat datamaskin

Senja tingrett har fått en midlertidig forføyning mot Selvli. Kommunen krever ifølge begjæringen beslag i Selvlis private datamaskin samt «dokumenter tilhørende Lenvik kommune».

Ønsker ikke utsettelse av anmeldelse - les saken her.

Selvli, som gikk ut i sykemelding i fjor vår og avsluttet arbeidsforholdet i Lenvik i fjor høst, har nylig levert kopi av kommunale dokumenter til kontrollutvalget i Lenvik.

I oppslaget 15. februar i Kommunal Rapport hevdet Selvli at han leverte papirversjonen av saksmappa for helsekjøpet knyttet til selskapet Slåttebakken Helse til arkivering før han gikk ut i sykemelding i fjor.

Selvli tok kopier

Kommunal Rapport har bedt om innsyn i papirversjonen, men kommunen har ikke klart å finne den i arkivet.

Kommunal Rapport skriver videre at mesteparten av dokumentene som lå i papirversjonen lå ifølge Selvli i en digital versjon, som skal ligge på kommunens server.

Før den tidligere innkjøpssjefen gikk ut i sykemelding i fjor tok han kopi av den digitale versjonen. Denne vil rådmann ha i sine hender.

Nektet å utlevere

Rådmann Bjørn Fredriksen sendte etter 15. februar en e-post til Selvli der han ber han levere manglende dokumenter tilhørende innkjøp fra Slåttebakken Helse AS. Men Selvli har vist til at han ikke lengre er ansatt i kommunen og har nektet å levere dem.

Fredriksen skriver ifølge Kommunal Rapport en tekstmelding at kommunen med søksmålet mot den tidligere innkjøpssjefen bare vil at saken skal bli så godt opplyst som mulig.

Opplever å bli truet

Det kommer også fram i Kommunal Rapport at Selvli har en opplevelse av å bli truet i saken. Han viser til en melding fra fra kommuneadvokat Bjørn Stefanussen:

«Jeg har forsøkt å ringe deg flere ganger i dag og i går, men får ikke svar. Jeg viser til brev fra rådmann Bjørn Fredriksen datert 16. februar som etter det vi har forstått du har lest. Jeg snakket med kontrollutvalgets leder i går og han sa at dere hadde diskutert saken og brevet fra kommunen og at du ville vurdere hva du ville gjøre. Jeg minner om at du på ulovlig måte har tilegnet deg konfidensielle dokumenter som tilhører Lenvik i kommune. Dette er brudd på kommunens arbeidsreglement, interne etiske retningslinjer og straffelovens kapittel 21. Dersom du ikke har overlevert samtlige dokumenter som du besitter innen i morgen klokken 12.00 til rådmannens kontor, vil det bli tatt rettslige skritt uten ytterligere varsel».

Vil opplyse saken

Rådmann Bjørn Fredriksen svarer slik på at Selvli føler seg truet:

«Har ingen kommentarer til vedkommendes følelse av trussel fra rådmannen. Min intensjon har utelukkende vært å få tilgang til dokumenter som kan bidra til opplysning av saken og vi har derfor bedt om at de dokumenter han har hevdet å besitte ble utlevert.»

Taushetsbelagt informasjon

Ifølge Kommunal Rapport kan ikke rådmannen og kommuneadvokaten svare på spørsmål om hvilke bestemmelser i kommunens etiske regelverk, eller hvilke punkt i straffelovens kapittel 21 Selvli skal ha brutt. Stefanussen opplyser at grunnlaget for kravet er at kommunen har mistanke om at Selvli sitter på taushetsbelagt informasjon.

Selvli må senest fredag 2. mars svare tingretten. 8. mars skal kommunestyret ta stilling til kontrollutvalgets anbefaling om å politianmelde saken.

nektet: Tidligere innkjøpssjef Tor Arne Selvli nektet å utlevere saksdokumenter til kommunen. Nå må han svare retten senest fredag 2.mars. Foto: Trond Sandnes Foto: Trond Sandnes