I januar tikket et fakturakrav fra Troms fylkeskommune inn til Lenvik kommune. Fylkeskommunen krevde å få dekket ei regninga på knappe 99.000 kroner for planarbeid som Statens Vegvesen hadde utført i forbindelse med planene om en tunnel gjennom Finnsnes. En avtale inngått i 2009 sa nemlig at kommunen skulle dekke disse kostnadene.

Lenvik har imidlertid nektet å punge ut.

Foreldet krav

I et brev til fylkeskommunen redegjør teknisk sjef Geir Fredriksen og kommuneadvokat Bjørn Stefanussen for hvorfor de mener at Lenvik ikke skal betale kravet fra fylkeskommunen, til tross for avtalen fra 2009.

"Vi har sett nærmere på saken og kravet, og er kommet til at kravet mest sannsynlig allerede var foreldet den dato fakturaen ble produsert.", konstateres duoen i et brev til fylkeskommune.

Det vises til at den omstridte fakturaen er dater 31. desember 2015, samt hovedregelen om at krav foreldes etter tre år. Samtidig påpekes det at arbeidet det var fakturert for var avsluttet allerede i 2012.

"Friststart på denne fordringen fra Troms Fylkeskommune startet dermed i 2012 og ikke 31.12.2015 som Fylkeskommunen synes å legge til grunn. Krav som dette foreldes etter tre år, og dersom arbeidet var ferdigstilt i 2012, så var kravet allerede foreldet da fakturaen ble sendt 31.12.2015", poengteres det fra Lenvik.

Legger saken død

Fra Lenvik har man bedt om at inndrivelsesprosessen avsluttes, en anmodning som Fredriksen og Stefanussen nå har nådd fram med. Nylig kom nemlig beskjeden fra fylkeskommunen om at saken anses som avsluttet.

"Etter gjennomgang av saken og Lenvik kommunes argumentasjon, ser vi oss enige i at kravet mest sannsynlig var foreldet den dato fakturaen ble produsert.", skriver avdelingsleder for fylkeskommunens samferdsels- og miljøtall Øystein Olav Miland til kommune.