Det er vinterferie på skolene i Midt-Troms denne uken, men ikke alle foresatte har anledning til å være hjemme med barna. Da sørger skolefritidsordningen for at barna likevel får gjøre mye moro i ferien. Tirsdag var det skøyter på isen på Finnsnesvannet på programmet.

– Vi har det gøy

– Vi trikser, har det gøy, og så går vi rundt omkring på isen, fortsetter de.

Nataniel Jakobsen og Kaja Berntsen synes det er gøy med vinterferie.

– Vi liker veldig godt å ha vinterferie for da kan man ha det gøy, sier de.

Variert tilbud hele uka

Over 100 barn fra 1. til 7. klasse fra skolefritidsordninger på Silsand, Trollvik og på Finnsnes skole fikk prøve seg på skøyter i løpet av dagen.

– Vi er her for å stå på skøyter, og har med oss Midt-Troms Isklubb som skal ha et opplegg med å lære ungene å skøyte, forteller leder for skolefritidsordningen på Finnsnes skole, Mats Nordmo.

Nordmo forteller at skolefritidsordningene vil ha et variert tilbud for barna igjennom hele vinterferieuka.

– Aktivitetene er tilbud Lenvik kommune har i regi av Barnebyen. Vi har mye artig på programmet hele uka; onsdag skal vi i Midt-Tromshallen for å ha forskjellige leker, torsdag skal vi klatre i gymsalen på Finnsnes ungdomsskole og fredag har vi besøk av Silsand Ski i Silsandmarka. Her blir det masse variert aktivitet for alle hele uka, sier Nordmo.

Over 100 barn i Lenvik fikk tirsdag gå på skøyter på Finnsnesvannet. Foto: Susanne Noreng
Nataniel Jakobsen og Kaja Berntsen hadde god kontroll på isen. Foto: Susanne Noreng
Saane Berntsen, Elias Elvevoll og Lukas Elvevoll tok seg en liten rast med varm drikke innimellom skøytegåinga. Foto: Susanne Noreng