I fjor høst begynte de to første hyttene å reise seg i Valvåg i Tranøy kommune. Nå har det nyeste tilskuddet innen turistsatsing på Senja offisielt åpnet sitt anlegg.

Det opplyser Vera Torngreen, styreleder i Senja Opplevelser AS, til Folkebladet.

– Før helgen hadde vi besøk av noen av noen av våre samarbeidspartnere til en liten markering av turistanlegget vårt i Valvåg. Vi kan trygt si at alle var imponerte over anlegget vårt, og vi fikk gode tilbakemeldinger på jobben vi har gjort så langt. Vi har en del igjen, men er kommet så langt at utleie av hyttene er godt igang, sier Torngreen.

De første gjestene

– For 14 dager siden fikk vi de aller første gjestene våre på besøk, og nå har vi det helt fullt den kommende helga. Fremover er det litt sporadisk med bookinger, men fra 20. mai og til september er det — foruten noen enkeltdager — ganske fullt. Vi har også fått bokkinger for 2019 allerede. Det er skikkelig artig, smiler Torngreen.

Neste hytte i 2019

Bedriften har fått regulert utbygging av fem hytter, men har så langt bare bygget ut to. Innen 15. mars skal flytebrygge og båter være på plass.

– Vi er nødt å satse litt forsiktig framover, slik at i år er planen å bygge et servicehus slik at vi kan booke både bobil-, telt og sykkelturister. Vi har bra med plass for bobiler/campingvogner, og ikke minst teltplass for de som ønsker det. Vi tar sikte på å bli en godkjent sykkeldestinasjon, og har allerede sykler på plass for den som ønsker det når det blir bare veier, sier Torngreen.

Planen er at den tredje hytta skal bygges ut i løpet av 2019.

Takker samarbeidspartnerne

På åpninga i forrige uke var mange av Senja Opplevelser AS sine samarbeidspartnere til stede. Torngreen ramser opp Rita Myrvang fra Hamco Bygg, Stig Stokkland fra Senja Næringshage, Hege Leiknes fra Sparebank 1 Nord-Norge, entreprenør Svein B. Molund som hadde grunnarbeidet, Michal Tomaszewski og Kenneth Tørrissen fra Blomli Service, og installatør Kjell- Otto Sebergsen.

– Vi må spesielt rette en takk til Stig Stokkland som hjelp oss mye i planleggingsfasen, og til Hamco Bygg som har bistått oss underveis i prosessen. Og ikke minst til familien vår som virkelig har stått på underveis, og de som har vært med på dugnader slik at vi fikk åpnet i tide.

Torngreen retter også en takk til byggekontrollør Anders Killie Solli for uvurderlig hjelp.

Vera Torngreen og Kathrine Jensvoll takker sine samarbeidspartnere, her representert ved Stig Stokkland fra Senja Næringshage og Rita Myrvang fra Hamco Bygg Foto: Privat