Troms

09:37 Harstad: Nødetatene er på stedet etter at brannvesenet mottok en automatisk brannalarm for Trondenes folkehøgskole. Politiet melder på Twitter at folkehøgskolen og en nærliggende barnehage er evakuert. "Det meldes om gasslukt i kjelleren. Røykdykkerne er inne i bygget for å finne årsaken", heter det i Twitter-meldinga.

05:24 Krabbelv, Kvaløya: Troms politidistrikt melder om brann i ei grillhytte. Politi og brann kom til stedet kort tid etterpå. Ingen personer ble skadet i brannen, og den medførte heller ikke spredningsfare.

00:00 Seljelvnes, Nordkjosbotn: En kvinne i 20-årene fikk førerkortet sitt beslaglagt av politiet. Årsaken var at hun ble målt til å kjøre i 131 kilometer i timen i en 90-sone.

Norge

09:12 Den 46 år gamle kvinnen som er tiltalt for grov mishandling av datteren i den såkalte Valdres-saken, hadde så store problemer med å holde følelsene tilbake at retten besluttet at hun kunne følge saken fra et tilstøtende rom. Det skriver NRK.

– Hun fikk et utbrudd som etter min oppfatning var verre enn forrige gang med hyperventilering. Dette har det vært advart om, sier hennes forsvarer Aasmund Olav Sandland til NRK. Les mer her.

06.03 To passasjerer og en bussjåfør fikk seg en støkk da det brøt ut en bussbrann i Drammen. Politiet i Søndre Buskerud melder at brannen brøt ut i bussens motorrom, men at denne ble slokket av sjåføren ved hjelp av et pulverapparat. Ingen kom til skade i hendelsen.

05:46 Politiet i Vestfold melder at en brann i et industribygg i Larvik er slukket. Samtidig meldes det er gjort funn av ei knust rute i ei verandadør på baksiden av bygget, samt at pulverapparater er tømt på flere kontoret. "Fremstår som skadeverk", skriver politiet, som ønsker seg tips eller vitenopplysninger dersom publikum sitter på dette.

05:05 Politiet i Telemark melder at innbruddsalarmen ble utløst hos butikken Bjørklund på Amfi kjøpesenter i Kragerø halvannen time tidligere. "Tyvene som har brutt seg inn har fått med seg klokker og gullsmykker for ca 100.000 kroner. Politiet er på stedet med flere patruljer, også hundepatrulje", opplyser politiet, som foreløpig ikke har noen opplysninger om eventuell fluktbil som tyvene har brukt.

00:19 "Norge vil ha en plass her", skriver VG og omtaler med det den norske kampen om en plass i FNs Sikkerhetsråd. Det er snart 20 år siden sist at Norge sist hadde plass ved møtebordet der de 15 medlemslandene tar avgjørende beslutninger for verdens fred og sikkerhet. Nå satses det imidlertid store ressurser på å kapre en av plassene som skal fordeles av Generalforsamlingen våren 2020.

– Formelt starter ikke kampen før i juni, men det betyr ikke at vi ikke har startet arbeidet. Helt siden vi lanserte vårt kandidatur i 2007 har vi jobbet målbevisst, blant annet med å sikre oss avtaler om stemmebytte, sier Norges FN-ambassadør Tore Hattrem til VG. Les mer her.

Verden

09:02 Snøkaos flere steder i Sverige, skriver VG. De viser med det til svenske Aftonbladet, som forteller om flere innstilte tog, og over 30 innstilte flyavganger fra Arlanda. På E4 i retning flyplassen er det også total stans etter at rundt 30 kjøretøyer havnet i en massekollisjon. Les mer her.

06:18 En 12 år gammel gutt døde da han falt utfor en klippe på skiferie i Avoriaz, nær grensen til Sveits i helgen. Hans yngre bror overlevde fallet, men ble alvorlig skadet, skriver NTB.

05:52 I provinsen Enga i Papua Ny-Guinea er soldater sendt inn i et område etter at det ble rammet av et kraftig jordskjelv med en styrke på 7,5. Det er kommet en ubekreftet melding om dødsfall etter skjelvet. Også redningsarbeidere er på vei. Det melder NRK.

02:32 Flere hundre familier besøkte søndag Marjory Stoneman Douglas High School i Parkland i Florioda for første gang siden 17 personer ble drept i den verste skoleskytingen siden Sandy Hook-massakren i 2012.

– To av mine beste venner er ikke her lenger, sa Sammy Cooper til AP. Han hentet en sekk med bøker som han forlot i panikken som oppsto da gjerningsmannen startet å skyte. Les mer her.