Politioverbetjent Katrine Grimnes som leder etterforskningen sier at det ikke er fastsatt et bestemt tidspunkt for å avslutte.

Ny stor gjennomgang - les saken her.

Vurdere en forlengelse

– I utgangspunktet er det sagt ut mars måned, men dette er gjort ut fra egen organisering, ut fra endringene i det nye lensmannsdistriktet. Men er det ting som tilsier at flere av oss må jobbe med saken etter 1. april så er det noe vi må vurdere. Så lenge vi har fornuftige arbeidsoppgaver fortsetter vi med det håp å finne de gode sporene som kan gi oss et svar, sier hun.

Ikke fått svar fra Tyskland

21.12.2017 sendte etterforskerne i Sjøvegan-drapet en ny rettsanmodning til tyske myndigheter. De ønsker å snakke med flere personer som kan vite noe.

Setter fullt trøkk på å løse drapssaken - les saken her.

– Vi har ikke fått svar fra tyske myndigheter. Men vi har lagt dette litt på vent av ulike årsaker. Men det er fortsatt i prosess, sier Grimnes.

– Så det er fortsatt aktuelt å reise til Tyskland?

– Ja, det er aktuelt. Men dette står på tyske myndigheter. Men jeg kan ikke gå nærmere inn på at vi har satt dette litt på vent, svarer Grimnes.

Flere sjekket ut av saken

Med hjelp av Kripos har etterforskerne satt i gang en ny stor gjennomgang av beslag i saken. Kripos er i all hovedsak ferdig.

– Vi har fått noen svar. Men foreløpig kan jeg ikke dele så mye av dette. Vi mangler også noen svar, sier Grimnes.

– Har dere fått interessante svar?

– Det vil vise seg. Vi har fortsatt mye å jobbe med, sier hun.

Grimnes forteller at digitaliseringen og bruk av dataprogram har ført til flere personer sjekket ut av saken. Men det har ikke dukket opp nye og interessante navn.